• Home
  • Ultra horoskop
  • Saturn je nakon 5 mjeseci retrogradnog položaja, krenuo direktno, evo šta to znači za nas!
Ultra horoskop

Saturn je nakon 5 mjeseci retrogradnog položaja, krenuo direktno, evo šta to znači za nas!

IuteCredit
IuteCredit

Od 23. maja 2021. godine, Saturn se kretao retrogradno u znaku Jarca. Astrološki, retrogradni Saturn je bio od velikog značaja. Saturn se smatra planetom karme, discipline, učenja, lekcija. Generalno, retrogradni Saturn bio je povezan sa kašnjenjima, opstrukcijama, granicama, ograničenjima, dugovima i hroničnim zdravstvenim problemima. Ovaj period od 5 mjeseci retrogradnog Saturna, tjerao nas je da prođemo kroz određene događaje, situacije, rizike, izlaske iz komfor zone, koji mogu biti dobri ili loši, ali su nam neophodni da bismo spoznali višu moć sebe i svega onog što možemo da postignemo. Sada kada će se Saturn kretati direktno u Vodoliji počevši od 11. oktobra, ljudi svih horoskopskih znakova mogu pomalo odahnuti, a ako smo se trudili Saturn će nas i nagraditi.

Foto: instagram/@dystopia_visuals

Kada je Saturn direktan, vi ćete najvjerojatnije imati osjećaj da se stvari često kreću prema naprijed. Saturn se bavi svakodnevnim vanjskim izazovima u životu. Ali, imajte na umu da su izazovi koje smjer Saturna donosi zaista lekcije, koje vam pomažu da rastete i sazrijevate oko svojih ciljeva i da se fokusirate na ono što slijedi. Dok je Saturn bio retrogradan, imali ste priliku više se poveazti sa sobom iznutra. Saturn koji je krenuo direktno 11. oktobra okončaće sva kašnjenja, ograničenja i nevolje s kojima ste se suočili u proteklim mjesecima. Sada se konačno može očekivati, ​​da će se stvari kretati u pravom smjeru.

Sada kada će se “majstor zadataka i lekcija” Sunčevog sistema početi kretati punom snagom, vrijeme je da krenete na posao. Saturn će nam donijeti veći osjećaj discipline i sposobnosti implementacije novih rutina, rituala, navika, koje su dobre za nas. Sva ta neizvjesnost koju ste osjećali u posljednjih 5 mjeseci, od sada će se ublažiti.

Ako ste se osjećali kao da ste polovinu ove godine, držali svojevrsni obrazac držanja i ponašanja, letargičnost, nedostatak motivacije i volje, sada konačno slijedi promjena i mogućnost, da ostvarite neke svoje ciljeve za koje niste imali dovoljno snage i motivacije. Slijedi vam značajan pomak. Konačno stiže to svjetlo na kraju tunela! Sada ćete jasnije vidjeti kuda idete, šta je vaša svrha i šta treba da radite sa svojim životom.

Foto: Instagram/@cult.class
IuteCredit
IuteCredit

Sada ćemo lakše donositi odluke i to velike odluke. U narednim sedmicama i mjesecima, imaćete priliku dobro iskoristiti sve one spoznaje, koje ste imali u posljednjih 5 mjeseci i početi odbacivati stare stvari, rutine i navike, koje nisu dobre za vas.

Saturn u Vodoliji poručuje, da je vrijeme da obradimo lekcije na koje smo naišli od sada. Saturn donosi lekcije o disciplini, karmi i strukturi … vodi nas da radimo ono što trebamo da bismo bili najbolji. U Vodoliji Saturn nastoji biti društven i humanitaran. Moramo sagledati širu sliku i gdje se mi u nju uklapamo. Vodolija je uvijek pobunjenik, nastoji učiniti ono što je ispravno, bez obzira na na sve. Ovaj Saturn u Vodoliji sada kada je direktan, može uključivati ​​duboko preispitivanje odluka, koje su možda bile u suprotnosti s našim ključnim načelima, a ovo je prilika da prilagodimo naše principe, onome što smo naučili o svijetu i sebi u posljednjih 5 mjeseci.

Saturn u Vodoliji je nemilosrdno principijelan, a ovo je poziv na buđenje kako bi se definisalo gdje se zaista nalazimo. Ovaj period je sada posebna prilika za razmišljanje o promjenama, koje je potrebno napraviti, stvarima, koje su nam se vrtjele u glavi, jer je Vodolija snažan mentalni znak i ukorijeniti ih u Saturnovsku stvarnost. Vodolija je znak planiranja orijentisanog na budućnost i inovativne vizije, a Saturn nas inspiriše da krenemo dalje s planovima i ciljevima.

Foto: Instagram/@zarysolka

Sa Saturnom u Vodoliji, Saturn je dostojanstven i dobro funkcioniše. Ovo je vrijeme za kritičko bacanje pogleda na naše snove, ciljeve, nade, doprinose, društvene strukture, društvene živote, prijateljstva i uključenost zajednice. Saturn zahtijeva jednostavnost, definiciju, realizam i istinu. Saturn takođe testira, ne radi zabave, već radi nas samih. Saturn će otkriti naša slaba područja, koja treba ojačati. Saturnu treba vremena i to je dobra stvar. Sa Saturnom možemo doći do zdravog, balansiranog mjesta za sebe samo ako za to, temeljno odvojimo vrijeme i posvetimo se tome detaljno.

Sa Saturnom postoji želja da se stekne kontrola, a neki od nas bi mogli pokušati kontrolisati ljude u svom životu, ali to je težak i frustrirajući put. Na kraju i idealno, shvatamo da samo mi možemo kontrolisati sebe i svoj život, a ne druge. Sa Saturnom u Vodoliji takođe prepoznajemo da, budući da smo odgovorniji za sebe, utičemo i poboljšavamo zajednicu ili kolektiv. Dok je Saturn u Vodoliji, vrijeme je za test, mršavljenje,zdrave navike, samodisciplinu, promjenu prehrambenih navika, ekoloških navika za planetu, odgvoroniji i kritički pogled na: naš društveni život, ideale i principe, udruženja i uključivanje u grupe, doprinose i zajednicu. Sa Saturnom nema prečica! Cijene se strpljenje, rad, vrijeme i trud, ali i efikasnost.

Nagrade obično kasne, ali to je poenta. Rezultati su dugotrajni. Sa Saturnom u Vodoliji imamo osjećaj da bismo trebali vrijedno raditi na svojim idealima, ako želimo da ovi uslovi traju, rastu i jačaju. Vodolija gleda u budućnost, prenosi informacije drugima na inventivan način, inovativna je i jedinstvena. Vodolija je fiksni vazdušni znak i može biti prilično samopouzdana, intelektualna, nezavisna i poštena. Vodolija nije konformistička, često ide protiv statusa quo.

Foto: Instragram/dreamingincollages

Saturn više voli kvalitet nego kvantitet, jednostavnost više nego haos. U idealnom slučaju, mi tražimo načine za poboljšanje, pojednostavljenje i sprovođenje nečega u djelo ili donošenje novih ideja i odluka. Oni postaju blistavi pod Saturnovim strogim okom. Saturn u Vodoliji može nas naučiti da sloboda i oslobođenje, mogu proizaći iz poštivanja određenih pravila i izvjesnog nivoa samoodricanja ili žrtvovanja. Ovo je vrijeme za donošenje jasnih izbora i odluka, za uklanjanje onoga što nam ne uspijeva i za otpuštanje loših navika, stvari, situacija, posebno vezanih za naš društveni život ili dugoročne ciljeve.

Saturn nam daje dozu realizma bez pesimizma, u osnovi nas držeći u skladu, a da nam ne umanji raspoloženje. Na nivou tijela i za bolje zdravlje tokom ovog tranzita, biće važno posvetiti dodatnu pažnju nogama, koljenima, cirkulaciji krvi i nervnom sistemu. Saturn u Vodoliji povezan je sa kontrakcijom i ukočenošću, naglašavajući važnost joge i vježbi istezanja.

Saturn nas uči da sloboda ne znači bijeg od naših odgovornosti, niti kršenje svih pravila. Saturn nam pokazuje da rastemo kroz svoje neuspjehe, možda i više od naših uspjeha. Ovo je vrijeme za otpuštanje samoporažavajućih stavova i uvjerenja koji su nas kočili, prepoznavanje gdje smo pretjerali s očekivanjima i pronalaženje novih, možda autentičnijih načina za njegovanje naših ambicija i ostvarivanje ciljeva. Vidimo gdje smo bili previše samouvjereni, traljavi, bezobzirni i pretjerali i kako su te stvari na kraju doprinijele stagnaciji, frustraciji ili razočaranju.

Foto: Instragram/dreamingincollages

Ovaj tranzit govori o iskrenosti i autentičnosti. Dobar je trenutak da se obratite za pomoć mentorima, psiholozima, terapeutima. Saturn u Vodoliji u poslu: Živite svoju istinu – budite ono što jeste, budite iskreni, budite iskreni. Međutim, povucite granice – držite privatni i profesionalni život uglavnom odvojenim. Budite etični i dobri prema sebi i drugima. Saturn u Vodoliji u odnosima: Dugoročna kompatibilnost i zajedničke vizije ili prijateljstva, uzimaju se u obzir više nego obično. Nešto što je stabilno, vrijedno treba čuvati u svim vrstama odnosa, kako u prijateljskim i poslovnim, tako i u ljubavnim odnosima. Cijene se prave stvari!

Slični članci

Šta nam donosi sezona Škorpije?

Ultra magazin

Pun mjesec u Ovnu ima snažnu poruku za sve nas!

Ultra magazin

Šta nam donosi Venera u Strijelcu?

Ultra magazin