• Home
  • Ultra Kreativno
  • Sanjive ilustracije istražuju ljudsku emociju i našu povezanost s prirodom
Ultra Kreativno

Sanjive ilustracije istražuju ljudsku emociju i našu povezanost s prirodom

Španska ilustratorka iz Londona Helena Perez Garcia stvara vizuelne priče poput snova, koje prenose složene osjećaje i ljudsku povezanost s prirodom.

Helena Perez Garcia

Njene živopisne gouache ilustracije prenose misteriozne ženske likove u nadrealnim okruženjima, često okružene živopisnim cvjetićima i prekrasnim stvorenjima. Svaka ćudljiva slika je poput pogleda na vlastite misli i emocije umjetnice, lijepo dotjerane u njenom posebnom stilu.

Helena Perez Garcia

Glavni izvor inspiracije dolazi iz umjetnosti, literature i kinematografije. To je očito u njenim ilustracijama sličnim knjigama, koje sve vizuelno prikazuju stvarne emocije kao fantastične prizore, gdje se živopisne boje i uzorci skladno kombinuju.

Helena Perez Garcia

U komadu naručenom za naslovnicu knjige La chica no olvida (Djevojka to ne zaboravlja) – knjiga poezije Irene X. Espasa – oslikana je ženska figura koja otvara haljinu kako bi iz torza pustila živopisno jato ptica. Ova maštovita ilustracija vizualizuje ideju da se emocionalno otvorite i da pustite ko ste zaista.

Helena Perez Garcia

U drugom su djelu dvije žene prikazane kako intimno čavrljaju iza grmlja, evocirajući osjećaje ženskog prijateljstva, povjerenja i podrške.

Helena Perez Garcia

Pogledaj neke od šarmantih ilustracija Garcije i saznaj više iz njenog portfolija na web stranici i Instagramu.

Slični članci

Ideje za uređenje stepenica u kući

Ultra magazin

Igor Mladinović, kreativni direktor agencije Imago Ogilvy dolazi na 5. Play Media Day da govori o kreativnosti kao filozofiji života

Ultra magazin

Život Van Gogha u stripu

Ultra magazin