Ultra Kreativno

Salsa Puerto donosi online besplatne časove kubanske salse

Ples je, zajedno sa muzikom, univerzalni jezik koji razumije cijeli svijet. Ova najljepša fizička aktivnost pozitivno utiče na duh i tijelo, uz to je prava terapija za um. Ne prestajemo napominjati da je u trenutnim vanrednim okolnostima briga za mentalno zdravlje podjednako važna, kao i ona za fizičko. Zato je plesno udruženje „Salsa Puerto“ iz Banjaluke, odlučilo da ljudima ponudi mogućnost da besplatno nauče osnove kubanske salse.
Unsplash

Prvi video koju su spremili za sve zainteresovane već se nalazi na njihovom YouTube kanalu, a u narednom periodu će redovno objavljivati plesne časove, u kojima će se moći snaći i oni koji nemaju nikakvog prethodnog plesnog iskustva. Iskoristi mogućnost da naučiš osnove kubanske salse iz udobnosti i sigurnosti svog doma.

Ples je po mnogima najbolji način za podizanje energije, opuštanje i širenje dobre atmosfere. Plesanje zaustavlja, ili bar usporava proces fizičkog, a što je još bitnije, i mentalnog starenja pojedinca. Ovaj spoj muzike, pokreta i harmonije, utiče na smanjenje stresa, anksioznosti i nemira, koje je moguće da sada osjetiš u većoj mjeri nego inače.

U svoja četiri zida, bez ikoga ili sa ukućanima, prepusti se posebnoj fizičkoj aktivnosti, za koju je dokazano da nas čini srećnijim. Kaže se „pleši kao da te niko ne gleda“, a u ovom slučaju će doslovno biti tako. Ako te upravo trema kočila do sada da se upišeš u plesnu školu i započneš novu avanturu, sada imaš odličnu priliku da uz instruktora naučiš osnove korake i  sa pouzdanjem kreneš na časove plesa, kada se cijela situacija normalizuje.

Omladinska organizacija „Salsa Puerto“ se prvenstveno bavi kubanskom salsom, ali i srodnim plesovima, a već godinama se trude da predstave nešto novo u svojoj sredini. Sve informacije i obavještenja vezana za besplatnu online školu plesa možeš pratiti na njihovoj web stranici i i društvenim mrežama Facebook i Instagram.

Slični članci

Odlična ideja za uređenje tvog doma!

Ultra magazin

Ove tapete podižu tvoje raspoloženje!

Ultra magazin

Umjetnik donirao klupe u Londonu kako bi odao priznanje zdravstvenim radnicima

Ultra magazin