Ultra Ukusno

Salata od kinoe sa kukuruzom

Ljeti obično manje kuhamo i trudimo se da jedemo što više svježeg voća i povrća. Ova salata od kinoe se sprema veoma brzo, puna je vitamina i idealna je za tople ljetne dane. Uživaj!

Pinterst

Sastojci

  • 150 g kinoe
  • 1 konzerva kukuruza šećerca
  • 1 žuta paprika
  • Maslinovo ulje
  • 1 limun
  • 100 g žutog cherry paradajza (može i crveni)
  • 1 kašičica meda
  • So
  • 1 mladi luk
  • Luk vlasac (nije obavezno)
  • Priprema

    Oprati kinou hladnom vodom. U šerpu staviti kinou i 3 puta više vode, dodati so i kuhati na laganoj vatri 15 minuta ili dok se ne upije voda. Skloniti i ostaviti da odstoji.

    Nasjeći papriku na kockice. Paradajz nasjeći na polovine. Ocijediti kukuruz. Mladi luk nasjeckati na tanke kriške. U veliku posudu staviti ohlađenu kinou sa povrćem. Dodati malo soli i promiješati.

    Napraviti sok od limuna i narendati koricu. Pomiješati sok od limuna, narendanu koricu, kašičicu meda, 4 kašike maslinovog ulja i malo sitno nasjeckanog vlasca. Sve dobro pomiješati i sa mješavinom začiiti salatu.

    Slični članci

    Ukusne energetske pločice od četiri sastojka

    Ultra magazin

    Lagano i zdravo: kremasti slanutak sa brokulom

    Ultra magazin

    Ukusna supa od crvene leće

    Ultra magazin