Ultra Moderno

Sa 45 godina, Tyra Banks na naslovnici Sports Illustrateda

“Ovo je za sve kojima je rečeno da nisu dovoljno dobri zbog svog tijela, godina, svega,” kaže Tyra Banks, koja je se vratila u svijet modelinga, kako bi krasila naslovnicu izdanja sa kupaćim kostimima magazina Sports Illustrated. Prošle su dvije decenije otkako je postala prva crnkinja koja je krasila naslovnicu časopisa, 1997. godine.

Laretta Houston / Sports Illustrated

Ali nije samo činjenica da je 45-godišnjakinja u žutom bikiniju na naslovnoj strani izazvala pažnju. “#BanX je tu da ti kaže da si ti neustrašiva, bez obzira na to šta bilo ko kaže!” Banks je napisala na Instagramu, otkrivajući njenu ličnost “BanX”, koja označava početak novog, čak i hrabrijeg poglavlja za zvijezdu koja ruši granice. “BanX sam ja, ali ona je i svaka žena”, kaže ona. “BanX predstavlja ponovno rođenje i da granice ljepote postoje samo da bi bile pomjerene.”

“Mononimi su uzbudljivi u industriji”, objašnjava ona. „Obično modeli koriste svoja imena, kao što je Iman. Želim da okrenem stranicu i krenem sa svojim prezimenom. Uzimam nešto poznato i pravim ga novim. Sada sam mudrija i hrabrija.”

Ovo je samo jedan od hrabrih poteza ovog izdanja magazina Sports Illustrated. Za jednu od naslovnica, supermodel iz 80-ih godina prošlog vijeka, Paulina Porizkova, koja se 1983. pojavila u izdanju SI kupaćih kostima, po deseti put se pojavljuje u godišnjem broju u dobi od 54 godine.

Foto: Instagram/@paulinaporizkov

A zatim Halima Aden, 21-godišnja somalijsko-američka manekenka, prvi model koji je na stranicama časopisa nosio hidžab i burkini.

Foto: justjared

Izvor: vogue.com

Slični članci

Adidas i Allbirds predstavljaju najbolje eko-održive patike na svijetu

Ultra magazin

Hanifa koristila 3D modele za predstavljanje nove kolekcija na Instagram Live-u

Ultra magazin

Gucci napušta sezonske modne revije kako bi slijedio sopstveni ritam

Ultra magazin