Ultra Zanimljivo

Ružičasti mjesec stiže 07. aprila

Ako misliš da je Super mjesec u martu bio spektakularan, sačekaj da vidiš Super ružičasti mjesec koji stiže u aprilu, najveći i najsjajniji super mjesec ove godine. Ultra ti donosi sve što treba da znaš o prvom punom mjesecu ovog proljeća.
Foto: DAG SUNDBERG/GETTY IMAGES
Zašto se zove Ružičasti mjesec?

Nažalost, naziv ružičasti nema veze sa njegovom bojom. Mjesec je ustvari nazvan po sjevernoameričkoj cvjetnoj biljci koja se zove “ružičasta mahovina”, koja ima tendenciju cvjetanja otprilike u isto vrijeme kada i pojavljivanje punog mjeseca.

Šta ga čini super mjesecom?

Super “ružičasti mjesec” se smatra super mjesecom zbog njegove blizine Zemlji. Kada mjesec dosegne apogej, tačku najbližu Zemlji, izgleda veći i sjajniji nego obični puni mjesec. Obzirom da će Super “ružičasti mjesec” biti najbliži Zemlji ove godine, biće najsjajniji i najveći pun mjesec 2020. godine.

Kada može da se vidi super “ružičasti mjecec”?

Super “ružičasti mjesec” pojaviće se u utorak 7. aprila i moći će da se vidi nakon zalaska sunca. Mjesec će moći da se vidi golim okom narednih nekoliko dana.

Kako će na nas uticati pun mjesec u Vagi?

Pun mjesec u Vagi 07. aprila 2020. godine, povećava rizike povezane s pandemijom korona virusa. Pun mjesec čini aspekt sa Neptunom koji je povezan sa neravnotežom zdravlja. A Neptun je planeta bolesti i infekcije.

Na pun mjesec utiče i aspekt Mars kvadrat Uran. Ovaj impulsivni uticaj čini ljude buntovnim i agresivnim. Jupiter u konjukciji s Plutonom pojačava rizike, ali pozitivan aspekt Merkura daje razumijevanje i zdrav razum. To znači da je pametno razmišljanje i saradnja sa prijateljima i komšijama, ključ za sigurnost i relativnu sreću tokom teške mjesečeve faze.

Sunce u opoziciji s Mjesecom dovodi do većeg fokusiranja na dom, porodicu i intimne odnose tokom naredne dvije sedmice ove faze Mjeseca. Suprotne sile, kao što su posao u odnosu na porodicu ili ono što vam je potrebno, u odnosu na ono što želite, stvaraju unutrašnju napetost i spoljne pritiske. To može dovesti do sukoba i kriza koje iscrpljuju vašu energiju.

Zato iskoristite svoju povećanu emocionalnu snagu i intuiciju da biste prevladali bilo kakve izazove u vezi. Podsvijest omogućava nepristrasni i uravnoteženi pogled na vaše lične odnose. Jasno ćete vidjeti bilo kakvu dinamiku odnosa ili negativne osjećaje koji uzrokuju disharmoniju.

 

Izvor: oprahmag.com, astrologyking.com

Slični članci

Samo 20 sekundi vježbanja ili kretanja će spriječiti efekte sjedenja opasnog po zdravlje

Ultra magazin

Kako da organizuješ sedmicu prema planetama

Ultra magazin

Naučnici pozivaju vlade zemalja svijeta da limitiraju upotrebu mesa i mliječnih proizvoda

Ultra magazin