Ultra Zanimljivo

Ručak u školskoj menzi kao bijeg od samoće

Britanski penzioner koji se osjećao nevjerovatno usamljeno nakon smrti supruge sada ruča skoro svaki dan u obližnjoj školi i osjeća se odlično.
Foto: swns.com

Cyril Aggett (86), britanski penzioner, mučio se sa samoćom otako mu je supruga Shirley preminula prije 6 godina. Bilo mu je toliko teško da je skoro prestao da izlazi iz kuće, a to su ubrzo primjetili zaposleni u Coombe Dean školi u Plymouthu nakon što su ga prestali viđati u naselju.

Jedan dan su odlučili da ga nazovu da se uvjere da je sve u redu. Telefonski razgovor je završio pozivom Cyrila da ruča sa njima u školskoj menzi kako bi se izborio sa samoćom.

Foto: swns.com

Dedica, koji živi pored škole prihvatio je poziv i sada je redovan gost u školskoj menzi. Četiri puta sedmično, uživa u obroku u društvu učenika škole.

Druži se i razgovara kako sa učenicima, tako i sa zaposlenima u školi i kaže da mu je škola spasila život. Naročito, jer nije mogao da se suoči sa bolom koji je osjećao nakon smrti supruge.

Cyril je objasnio i kako uvijek poslije ručka ostane da popije i šolju čaja. “Svi razgovaraju sa mnom, osoblje škole je divno”, rekao je. Iskustvo je opisao kao “potpunu zbrku”, ali kaže da bi bio izgubljen da ne ide u školu tokom sedmice.

On je objasnio da je bio veoma neraspoložen kada je tek počeo dolaziti u školu, ali je ubrzo osjetio ogromann napredak. Kaže da, nakon smrti supruge, nije izašao iz kuće mjesec dana, ali otkako je škola nazvala da provjeri da li je dobro sve se promijenilo na bolje.

Foto: swns.com

“Kada živiš sam, samoća te proguta. Dolazim ovdje i vidim djecu, mnogi od njih pričaju sa mnom, ima njih par koji se svaki put potrude da popričaju sa mnom za vrijeme ručka. Volim društvo i buku. Kada se vratim kući i zatvorim vrata, nema ništa, samo samoća,” rekao je Cyril.

Penzioner je priznao da je skoro imao period kada opet nije želio da izađe iz kuće, ali kaže da ga je saznanje da neko brine o njemu u školi, natjeralo da ponovo izađe.

Škola će uskoro zatvoriti vrata na dvije sedmice zbog zimskog raspusta, ali Cyrill ne treba da brine, jer se osoblje škole pobrinulo da mu spreme hranu koju će zmrznuti, dok su oni na raspustu.

 

Izvor: unilad.co.uk

Slični članci

Fotografije pokazuju kako izgledaju turističke atrakcije širom svijeta tokom pandemije

Ultra magazin

Nauka kaže da bi kupanje prije spavanja moglo biti ključno za sjajan san

Ultra magazin

Srećan Međunarodni dan piva! Nazdravi uz omiljeni Jelen!

Ultra magazin