• Home
  • Ultra Inspirativno
  • Romantika nikada neće izumrijeti: On je svojoj supruzi 25 godina svaki dan pisao pjesme
Ultra Inspirativno

Romantika nikada neće izumrijeti: On je svojoj supruzi 25 godina svaki dan pisao pjesme

Glumac Peter Gordon je 25 godina pisao pjesme za svoju suprugu Alison, a nastavio je da piše čak i kada je ona umrla. Sada mu je 87 godina, a njegova porodica je pokrenula web stranicu A Love in Verse, kako bi ljudi mogli čitati njegovu poeziju. Neki muzičari su komponavali i snimili pjesme na osnovu njegove poezije.
Foto: Gordon family

Glumac Peter Gordon, pisao je svaki dan pjesme za svoju suprugu Alison i ostavljao ih ispod njenog jastuka. Svidjelo joj se to i tako je nastavio, svakodnevno da joj piše, punih 25 godina. Do danas, Gordon nastavlja da piše za Alison, čak i poslije njene smrti, prije četiri godine.

Gordon je upoznao Alison 1971. godine, kada su bili zajedno na predstavi. Vjenčali su 1974. godine, imaju kćerke Cassie i Anu.

Foto: Gordon family

Alison je režirala i podučavala glumu u dramskim školama, a 2014. joj je dijagnostifikovan rak pluća, umrla je 2016. godine.

„Shvatio sam da mi na hiljade pjesama koje sam pisao supruzi Alison, stoji u drvenoj kutiji u podrumu i trebalo je da ih sredim, da vidim jesu li dobre“, kaže Gordon.

Oko 300 pjesama sada je dostupno na web stranici A Love in Verse, a koja privlači sve veću pažnju, pa čak su i neki muzičari komponovali i snimili pjesme, na osnovu Gordonovih tekstova.

Foto: Gordon family

Ljubav živi, čak i nakon smrti njegove supruge, a Gordon je oduševljen reakcijama publike na web stranici. “U mojim godinama, to je baš lijepo iznenađenje. Uvijek sam želio da budem pisac. To je bila moja ambicija”.

Nastavlja i dalje pisati za pokojnu suprugu Alison, ali više ne piše svaki dan. “Iskreno, teško je i prilično bolno, veliki je gubitak što je više nema”, kaže on. „Iako je mnogo bola i patnje, ljubav u stihu je na kraju ipak radosna stvar – što sam sve te sate, svih tih godina, pokazao svoju ljubav prema njoj”.

Mi smo se rasplakali, čitajući ovu romantičnu priču i ovo priča je još jedan dokaz da romantika nikada neće izmrijeti! Bravo Peter!

 

Izvor: theguardian.com

Slični članci

Kako da izjaviš nekome ljubav pjesmom – Top 10 prijedloga

Ultra magazin

Učestvuj u online yoga & oils radionici i dovedi organizam u balans

Ultra magazin

8 najtraženijih online poslova u 2021. godini

Ultra magazin