Ultra Zanimljivo

Robert Dacešin donosi najljepšu virtuelnu razglednicu grada na Vrbasu

Robert Dacešin je momak koji je obišao pola svijeta, a njegova želja za avanturizmom i istraživanjem drugih naroda, kultura, običaja i tradicije vremenom postaje sve veća. Autor je putopisnog bloga RIO priče sa putovanja na kojem nekoliko godina piše kvalitetan i koristan sadržaj sa putovanja. Savjetuje šta obići i posjetiti u različitim krajevima svijeta, kako jeftino putovati, kako se otvoriti različitostima i uživati u svemu što putovanja donose. Ovaj put je radio na malo drugačijem projektu. Poveo nas je sve u obilazak njegovog rodnog grada – Banjaluke.

„Putujući svijetom i obišavši oko 60 zemalja, vidio sam zaista toliko toga lijepog. Bio sam u mom Rio de Žaneiru i toj Južnoj Americi koja je za mene bila i uvijek će biti omiljeni kontinent na svijetu. Neko vrijeme sam putovao i po Aziji. Stopao po Mjanmaru, Laosu i Borneu, volontirao svojevremeno u sirotištu u Africi, a bio sam čak i u Černobilu. Da li je do radijacije ili nečega drugog, ali nekako nakon svega toga i nakon svih tih putovanja, uvijek se obradujem povratku kući u svoju Banjaluku. Stoga u videu koji upravo sada gledate, hoću da vas provedem kroz svoj grad, te da vam objasnim zašto je ovo mjesto uvijek bilo i biće, moje omiljeno mjesto na svijetu”, poručio je Robert na svojim društvenim mrežama.

Sve najljepše što Banjaluka nudi uspio je donijeti u videu nešto kraćem od 30 minuta, koji je dostupan i na engleskom, španskom, italijanskom i portugalskom.

Najljepšu razglednicu Banjaluke, Robert je otisnuo u virtuelni svijet i tako postao jedan od najboljih ambasadora svog grada. Sa akcentom na rijeku Vrbas, prekrasne banjalučke aleje, neizostavne ćevape, rafting i dajak, te zanimljivim istorijskim osvrtom na tvrđavu Kastel i kultne legende o Safikadi i Ferhat-pašinoj džamiji, uspio je savršeno upakovati sve ono što se na prvu treba saznati o grad na Vrbasu.

Slični članci

Meditacija pomaže u održavanju zdravlja našeg imuniteta i probave

Ultra magazin

Samo 2% svjetskog stanovništva ima ovu osobinu

Ultra magazin

Za cargo-partner, okoliš je uvijek na prvom mjestu!

Ultra magazin