Ultra Popularno

Renee Zellweger bi ponovo igrala Bridget Jones

Ako se pita Renee Zellweger, Bridget Jones još uvijek nije ispisala zadnju stranicu dnevnika.  U intervjuu za Vanity Fair – holivudsko izdanje koje je posvećeno glumcima, koji su nominovani za Oskara, glumica je potvrdila da bi rado igrala ponovo Bridget Jones, ako bi se snimao još jedan nastavak. Ali, kao što je objasnila, ona nije ta koja odlučuje.
Foto: Getty Images

“Svakako bi bilo zabavno, naravno. O tome treba da odluči Helen Fielding, ali se nadam da bi ona htjela. Znam da je napisala knjigu, pa možda. Voljela bih da ponovo posjetim Bridget. Stvarno je volim. Mislim da je veoma zabavna. Najbolja je.”

Ovo je zanimljiva mogućnost, obzirom da je glumica uzela šestogodišnju pauzu, kako bi se fokusirala na privatni život. U govoru na dodjeli Zlatnog Globusa za najbolju glumicu u filmu Judy, glumica je rekla publici da je zaista sretna što ih ponovo vidi (2016. godine je prekinula pauzu, kako bi snimila film Bridget Jones´ Baby, ali se odmah nakon toga vratila na pauzu).

Foto: Vanity Fair

U intervjuu je objasnila razlog zašto se odlučila na pauzu “kada se ponavljate u profesiji to ostavlja malo prostora za otkrivanje i rast. To ne znači da nije moguće rasti i biti izazvan novim stvarima. Shvatila sam da ako nastavim da radim, da onda nije vrijeme za stvari koje želim da iskusim. Jednostavno nisam našla način da dopustim, da mi se dese stvari koje su važne. Takođe nisam bila zdravstveno dobra i morala sam da prestanem. Morala sam da se posvetim sebi.”

Glumica se takođe otvorila o vezama koje je imala  prošlosti, osvrćući se na svoj prvi veliki javni raskid, obzirom da nije objasnila oo kome se radi, moguće je da misli na razvod od bivšeg supruga Kenny Cheneya. Takođe je mogće da se odnosi na kratku vezu, koju su ona i Jim Carrey imali od 1999-2000.

Foto: Vanity Fair

Poznato je da je glumica veoma bliska sa svojim bratom, koji joj je uvijek bio velika podrška i u dobru i u zlu.

“Pomaže mi da održim perspektivu. Za vrijeme tog raskida, zaista mi je bilo teško jer sam prvi put bila u svim mogućim tabloidima i nisam znala kako da se nosim sa tim. On je otišao na kiosk, kupio tabloide, i dok je čitao počeo je da se luđački smije. Mislio je da je sve presmiješno, sve te izmišljotine. I onda je počeo da meni čita te tekstove sa smiješnom glasom i ja sam odjedom shvatila da i dalje plačem, ali sada od smijeha. I od tada, a to je bilo prije par decenija,  uvijek na tabloidske izmišljotine gledam na taj način.”

Foto: Vanity Fair

Priznaje da su joj i dalje veoma drage uspomene sa početka karijere. Kaže da je rad sa Tom Cruisom na filmu Jerry Maguire, bilo iskustvo za koje je mislila da sanja, ulazak u Paramount studio prvi put u životu i snimanje pjesama sa Sam Smithom u legendarnom  Abbey Road studiju za film Judy.

Izvor: eonline.com

Slični članci

Jennifer Grey će glumiti u novom filmu Dirty Dancing

Ultra magazin

Alicia Keys pokreće liniju za njegu kože s kompanijom E.l.f.

Ultra magazin

Slavni parovi sa neočekivanom razlikom u godinama

Ultra magazin