• Home
  • Ultra Popularno
  • Razlog zašto Kate Middleton možda neće nositi novu haljinu na dodjelu nagrada BAFTA
Ultra Popularno

Razlog zašto Kate Middleton možda neće nositi novu haljinu na dodjelu nagrada BAFTA

Učesnici ovogodišnjih BAFTA nagrada zamoljeni su da izbjegavaju nošenje novih haljina, ili da se odluče za održivu opciju, što znači da je vjerovatno da ćemo vojvotkinju od Cambridgea Kate Middleton, vidjeti u jednoj od mnogih prekrasnih haljina u kojima smo je vidjeli ranije.
Twitter/@KensingtonRoyal

Britanska ceremonija dodjele nagrada, koja se održava 02. februara, radi na smanjenju svog uticaja na okolinu 2020. godine, a novi pristup odijevanju objasnio je portparol BAFTA-e za Harper’s Bazaar. “Održivost je vrlo bitna za Baftu, a radimo više nego ikad prije”, rečeno je magazinu. “Cilj je da Evropska filmska nagrada EE Britanske akademije 2020. bude neutralna na ugljik, radeći na neto pozitivnom uticaju na okolinu. Od putovanja i hrane, brendiranja i materijala. Bafta osigurava da ceremonija bude što je moguće održivija.”

Jedva čekamo da vidimo kako će Kate reciklirati staru haljinu ili je odlučila obući neki komad ekološki osviještenog brenda, poput Stelle McCartney.

U petak je objavljeno da li će vojvoda i vojvotkinja iz Cambridgea prisustvovati ceremoniji 2020. godine. Kensington Palace je objavila: “Vojvoda i vojvotkinja od Cambridgea će prisustvovati ceremoniji dodele nagrada britanske akademije EE u Royal Albert Hallu u nedjelju, 02. februara.”

Slični članci

Taylor Swift izvela uživo pjesmu Betty na dodjeli nagrada ACM 2020

Ultra magazin

Bez kojih pet stvari Senidah ne može da zamisli dan?

Ultra magazin

Brankica Janković ekskluzivno za Ultru: “Potpisali smo ugovor za humorističku seriju Advokado”

Ultra magazin