• Home
  • Ultra Popularno
  • Razlog zašto Kate Middleton možda neće nositi novu haljinu na dodjelu nagrada BAFTA
Ultra Popularno

Razlog zašto Kate Middleton možda neće nositi novu haljinu na dodjelu nagrada BAFTA

Učesnici ovogodišnjih BAFTA nagrada zamoljeni su da izbjegavaju nošenje novih haljina, ili da se odluče za održivu opciju, što znači da je vjerovatno da ćemo vojvotkinju od Cambridgea Kate Middleton, vidjeti u jednoj od mnogih prekrasnih haljina u kojima smo je vidjeli ranije.
Twitter/@KensingtonRoyal

Britanska ceremonija dodjele nagrada, koja se održava 02. februara, radi na smanjenju svog uticaja na okolinu 2020. godine, a novi pristup odijevanju objasnio je portparol BAFTA-e za Harper’s Bazaar. “Održivost je vrlo bitna za Baftu, a radimo više nego ikad prije”, rečeno je magazinu. “Cilj je da Evropska filmska nagrada EE Britanske akademije 2020. bude neutralna na ugljik, radeći na neto pozitivnom uticaju na okolinu. Od putovanja i hrane, brendiranja i materijala. Bafta osigurava da ceremonija bude što je moguće održivija.”

Jedva čekamo da vidimo kako će Kate reciklirati staru haljinu ili je odlučila obući neki komad ekološki osviještenog brenda, poput Stelle McCartney.

U petak je objavljeno da li će vojvoda i vojvotkinja iz Cambridgea prisustvovati ceremoniji 2020. godine. Kensington Palace je objavila: “Vojvoda i vojvotkinja od Cambridgea će prisustvovati ceremoniji dodele nagrada britanske akademije EE u Royal Albert Hallu u nedjelju, 02. februara.”

Slični članci

Nova HBO serija “Run” stiže u aprilu

Ultra magazin

Sam Smith najavljuje album To Die For

Ultra magazin

Ultra intervju: Internet zvijezde Minka i Omerovca, zasmijavaju više od 145.000 pratilaca

Ultra magazin