• Home
  • Ultra Moderno
  • “Raspberry Bourbon” boja kose je zimski trend koji ćeš poželjeti isprobati
Ultra Moderno

“Raspberry Bourbon” boja kose je zimski trend koji ćeš poželjeti isprobati

Boja kose “Raspberry Bourbon” se sprema da preuzme naš Instagram feed ove zime.
Raspberry Bourbon Hair
PopSugar

Prema stilistkinji za kosu Kim Bonondona – profesionalki koja je primijetila ovaj jesenjski trend “Ginger Beer” kose – ova nijansa je mahagoni balayagea je privlačna zbog načina na koji se boje lako stapaju. “Nijense crvene začinjavaju tradicionalni toplo-smeđi balayage”, rekla je. “Crvena daje izgledu živost i toplinu.”

Raspberry Bourbon Hair
PopSugar

Objašnjava da za ovaj izgled, moramo biti spremne sjediti u stolici najmanje tri sata, kao i posvetiti se jednom tretmanu (nakon četiri do šest sedmica) za toniranje. „Počeće da blijedi i svijetli do sjajne bakrene nijanse“, rekla je. “Toner će ga vratiti zadivljujućoj boji mahagonija.”

Raspberry Bourbon Hair
PopSugar

Frizer Devin Toth iz salona SCK iz New Yorka, napomenuo je da je i on vidio kako boja postaje sve popularnija u njegovom salonu. “Ova boja kose je savršena za zimu, jer ima one dublje bogate tonove kojima svi gravitiramo u hladnijim mjesecima, a istovremeno ima nagovještaj spontanosti”, rekao je. “Nijanse maline su neočekivane i manje konzervativne u odnosu na tipičnu boju kose.”

Raspberry Bourbon Hair
PopSugar

Predlaže da oni koji žele bogatiju verziju boje, trebaju zamoliti svog koloristu da prethodno posvijetli kosu dramatičnim balayageom ili naglašenim pramenovima. “Ove tehnike osiguraće talase nijansi maline u konačnom stilu”, rekao je. Za održavanje, on preporučuje korištenje šampona za nanošenje u boji sa crvenim nijansama.

Raspberry Bourbon Hair
Instagram/jessglazasaloncentric

 

Izvor: popsugar.com

Slični članci

Kako pravilno koristiti micelarnu vodu?

Ultra magazin

Haljine i patike – trend koji volimo i ovo ljeto

Ultra magazin

9 načina kako da kombinuješ omiljenu majicu

Ultra magazin