Ultra Zanimljivo

Pun mjesec u Škorpiji

Ovaj pun mjesec ima zanimljivo ime – Plavi mjesec, a pojavljuje se u znaku Škorpije, tako da ćemo iskusiti dio te intenzivne energije Škorpiona.

Foto: Getty Images

Izraz „plavi mjesec“ ne znači da će se mjesec pojaviti u plavoj boji (nažalost, jer bi to bilo cool). Možda ste čuli frazu “jednom u plavom mjesecu” da opišete nešto što se rijetko događa – pa, odakle dolazi ta fraza!

Obično postoji jedan pun mjesec mjesečno i tri puna mjeseca u sezoni. Bilo koji “dodatni” pun mjesec se naziva “plavim”. Ove godine imamo četiri puna mjeseca u proljeće umjesto uobičajenih tri.

Ovaj pun mesec pojavljuje se u Škorpiji, znaku koji označava „seks, smrt i poreze“, kaže astrologinja Lisa Stardust za Rafinery 29. “Pohotni pun mjesec u Škorpiji će nam pokazati apetit za tabu”, objašnjava ona.

Pun mjesec u Škorpiji se događa tokom sezone Bikova, tako da će i Bik imati uticaja – pogotovo zato što su Merkur i Venera trenutno u Biku. „Kada se Mjesec u vodenom znaku Škorpije suprotstavlja Suncu u zemljanom Biku i Merkuru (koji je u Biku), možemo očekivati ​​da se naši nesvjesni umovi i želje stimulišu“, kaže Stardust. “To znači oslobađanje naših unutrašnjih strasti, bez oklijevanja.”

Dakle, ovaj pun mjesec je savršeno vrijeme za seksualno istraživanje. Ako se ne osjećate seksualno, i druge fizičke aktivnosti, kao što su ples i istezanje, takođe su dobra ideja.

„Venera (koja je planetarni vladar Sunca) i Mars (koji je planetarni vladar Mjeseca) su poznate seksualne kolege u mitologiji. Kada se ove dvije planete sudaraju ili suprotstavljaju, svi možemo očekivati ​​da magnetizam i iskre lete”.

Mjesec u Škorpiji stvara potrebu da duboko preispitujete vaša osećanja. Želite smislenu emocionalnu razmjenu, sada više nego u bilo koje drugo vrijeme, čak i ako to nije lako, a vi ste prisiljeni promijeniti mnoge stvari.

Ovo je dobar period i za transformaciju, jer Škorpijom vlada Pluton. Pluton upravlja smrću, ponovnim rođenjem i transformacijom. Pomislite na legendarni feniks, jedan od mnogih simbola za Pluton. Ovo mistično stvorenje se uzdiže iz pepela uništenja da bi se rodilo iznova.

Ovo je dobar trenutak da se ne samo oslobodite stvari koje vam više ne služe, već i da još dublje gledamo u sebe da bismo otkrili promjene koje treba napraviti da bi bili srećniji. Ovaj pun mjesec ima veću energiju od većine, i to nas u osnovi prisiljava da budemo malo intuitivniji i promišljeniji nego inače. To može biti preteško, ali može biti i pozitivna stvar za nas.

Slični članci

Psiholozi tvrde da sve više mladih smatra da imaju pravo na privilegije

Ultra magazin

Zalutali mačak je u vatrogasnoj stanici pronašao svoj dom i svi ga obožavaju!

Ultra magazin

Pospane pčelice – nešto najljepše što ćeš danas vidjeti!

Ultra magazin