• Home
  • Ultra horoskop
  • Pun mjesec u Ribama 20. septembra poručuje – Zaboravi logiku, mašta i intuicija su glavne
Ultra horoskop Ultra Zanimljivo

Pun mjesec u Ribama 20. septembra poručuje – Zaboravi logiku, mašta i intuicija su glavne

IuteCredit
IuteCredit

Pun mjesec u Ribama je čisto gorivo za naš duh, intuiciju, maštu i sreću. Sada, dok se pun mjesec smješta do mističnog Neptuna u promjenjivom vodenom znaku Riba, plivaćemo u potpuno drugačijem stilu naše spiritualne strane ličnosti. Dok je Djevica u čijoj smo sezoni trenutno zaluđena podacima, činjenicama i fusnotama u izobilju, njen suprotni ili sestrinski znak, Ribe, usklađeniji je sa snovima, emocijama i intuicijom, više nego racionalnim mišljenjem. Zapravo, njihova vladajuća planeta, Neptun, služi za zamagljivanje racionalne i logičke misli, povećavajući maštu i intuiciju. Pun mjesec u Ribama pojačava emocionalnu osjetljivost, saosjećanje i psihičke sposobnosti.

Foto: ultra magazin

U danima oko punog mjeseca posebno 22. septembra, Merkur će se sukobiti s Plutonom, planetom transformacije u Jarcu, što bi moglo pogoršati komunikaciju i dovesti do manipulacije, svađa i nesporazuma. Ovaj pun mjesec u Ribama poznat je i kao Mjesec žetve. Mjesec žetve je ime koje se daje punom mjesecu, koji se nalazi najbliže jesenskoj ravnodnevnici, u trenutku kada je Sunce tačno iznad ekvatora, a dan i noć Zemlje jednake dužine.

Pun mjesec u znaku Riba 20. septembra je najsanjaniji u godini. Zato se možemo osjećati ekstra osjetljivo, dodatno kreativno, pa čak i ekstra intuitivno. Ribama vlada element vode, a mjesec voli biti u vodenim znakovima. To omogućava mjesecu da izrazi svoj puni energetski potencijal. U astrologiji mjesec predstavlja naše emocije. On upravlja našim emocionalnim tijelom i snažno je povezan s tim, kako se osjećamo. Mjesec je takođe povezan s našim osjećajima sigurnosti. Puni mjeseci, međutim, na kraju su vrijeme osvjetljenja, završetka i kulminacije. Pun mjesec u znaku Riba povezan je sa događajima, koji su se odvijali početkom septembra tokom mladog mjeseca u znaku Djevice, ali su takođe povezani sa događajima, koji su se uskomešali sredinom marta, kada smo imali mlad mjesec u Ribama.

Foto: instagram/dreamingincollages

Moglo bi se reći da je mlad mjesec u znaku Riba u martu bio početak priče, koja je sada dosegla svoj vrhunac. Pun mjesec je i vrijeme energičnog oslobađanja, pa ako želite nešto osloboditi iz svog života, ovo je savršena tačka u mjesecu da postavite neke namjere i ciljeve. Razmislite o onom čega više ne želite da se držite. Neptun, planeta iluzija, snova i intuicije, vrlo je aktivna pod ovim punim mjesecom. Kad god je Neptun aktivan, može stvoriti malo maglovite energije. Možemo se osjećati kao da gazimo kroz gustu šumu, nesposobni smo vidjeti šta je pred nama. Možda će biti teže donositi odluke ili razmišljati bistrog uma. Neptun takođe može izazvati naše emocije, dopuštajući nam da vidimo šta se dešava ispod površine. Pod njegovim prisustvom možda nećemo moći analizirati ono šta osjećamo, možda ćemo samo moći intuitivno dati sebi odgovore, koje tražimo.

IuteCredit
IuteCredit

Na mnogo načina, sve ovo nas poziva na septembarski pun mjesec. Poziva nas da izađemo iz našeg racionalnog uma i u svoj prostor osjećaja. Poziva nas da se odvojimo od traženja dokaza i umjesto toga dopustimo sebi da se povežemo sa svojim osjećajima. Naše emocije nisu uvijek naša istina, ali su uvijek valjane i mogu biti vodiči o tome, šta bismo mogli i trebali istražiti, pogledati ili dublje zaroniti.

Foto: instagram/dreamingincollages

Ovaj pun mjesec u znaku Riba, zajedno sa energijom Neptuna, čini fantastičnu kombinaciju za sve umjetničke i kreativne poduhvate. Ako radite na kreativnom polju ili imate kreativan projekat, koji želite pokrenuti, ova energija punog mjeseca je samo božanska i obojena podrškom. Ako osjećate potrebu da pobjegnete negdje od svega i svih, pokušajte se odmoriti, otići van grada na izlet u prirodu, spa centar ili meditirajte, ušuškajte se kod kouće uz dobru knjigu ili film.

Znajte da imate snage nositi se sa svim, što vam kuca na vrata. Znajte da ćete, ako tražite, pronaći podršku koja vam je potrebna za snalaženje u svemu, što vam je teško na srcu. Puni mjeseci uvijek su dobro vrijeme za okončanje nezdravih navika ili izbora načina života, pa iskoristite ovu energiju u svoju korist. Vjerujte svojoj intuiciji i koristite svoje šesto čulo za kretanje kroz sve izazovne prepreke, koje se pojavljuju. Sve u svemu, ovaj pun mjesec je sanjiv, osjećajan, kreativan i intuitivan. Iako se možemo osjećati posebno osjetljivo, postoji ljepota u povezivanju sa suptilnijim frekvencijama svijeta oko nas.

Foto: instagram/dreamingincollages

S ovim punim mjesecom u Ribama postajemo saosjećajniji, otvoreniji, svjesniji i ljubazniji. Kroz naše emocije možemo početi razumijevati na dubljem nivou, šta nas pokreće i odakle naše namjere možda dolaze. Dopustite sebi da istražite svoje emocionalne ritmove, pod ovim punim mjesecom. Prihvatite ono što teče i dolazi bez osude, pustite da se kreće kroz vas poput talasa i vjerujte svojoj intuiciji.

Slični članci

Barselona nudi 3-godišnju kartu za javni prevoz, ako prodaš automobil na benzin

Ultra magazin

Nerazdvojni pas i mačka pokazuju kako izgleda predivno prijateljstvo

Ultra magazin

Povećana želja za slatkim može biti znak demencije

Ultra magazin