Ultra Ukusno

Prženice sa cimetom i borovnicama

Ova lagana veganska verzija prženica je najbolja kada je servirana zlatne boje i prelivena javorovim sirupom u kombinaciji sa svježim voćem. Savršena opcija za kasni doručak!
Foto: The Food Charlatan

Sastojci:

  • 3 kašike javorovog sirupa
  • 150 gr borovnica
  • 2 kašike brašna od slanutka
  • 2 kašike mljevenih badema
  • 2 kašičice cimeta
  • 200 ml mlijeka (ovsenog ili rižinog)
  • 1 kašika smeđeg šećera
  • 1 kašičica ekstrakta vanilije
  • 6 šnjita hljeba
  • Ulje, za prženje
  • Šećer u prahu, za posipanje
Foto: BBC Good Food

Postupak:

Zagrijati javorov sirup i borovnice u tavi, dok bobice ne počnu ispuštati sok. U posudi umutiti brašno, bademe, cimet, mlijeko i vaniliju.

Zagrijati malo ulja. Umočiti šnjitu hljeba u mješavinu, ocijediti višak i pržiti u tavi sa obe strane, dok ne dobije zlatnu boju. Servirati sa prelivom od borovnica i posuti sa šećerom u prahu.

Prijatno!

 

Izvor: bbcgoodfood.com

Slični članci

Tokom praznika, pripremi slasnu jelku! (Video)

Ultra magazin

Pikantni začini koji će upotpuniti zimska jela!

Ultra magazin

Kako da napraviš savršenu tortu u obliku broja?

Ultra magazin