Ultra Zanimljivo

Prva lunarna eklipsa stiže 10. januara!

Pomračenja ili eklipse se događaju četiri do šest puta godišnje, donoseći nagle promjene i prekretnice u naš život. Ako ste zaglavili u neodlučnosti oko nekog problema, pomračenje vas prisiljava na akciju. Mogu se pojaviti neočekivane okolnosti i zahtijevati radikalnu promjenu planova. Istine i tajne eksplodiraju na otvorenom. Stvari koje “nisu bile suđene” brišu se bez najave. Koliko god šokantno može biti njihovo djelovanje, pomračenja pomažu u pravljenju prostora za nove stvari.
pun mjesec
Ultra magazin

Prvo pomračenje mjeseca 2020. godine odvija se 10. januara u Raku. Ovaj vodeni i emocionalni horoskopski znak odnosi se na porodicu, saosećanje, zaštitu i ono što vam najviše leži na srcu. Očekujte promjene i otkrića koje ovo lunarno pomračenje donosi kako biste zacijelili vaš privatni život i podsjetili se na ono što je zaista važno. Vrijeme je da njegujete svijet u kojem živite kroz nježnu, ljubavnu brigu.

Mjesec je u Raku vrlo sretan i vrlo siguran, jer je to prirodni vladar ovog znaka, pa on postaje potpuno emotivan, sentimentalan, njegujući i povremeno fokusiran na sebe, dok je u svom prebivalištu. Ovo pomračenje donosi našu samosvijest i pažnju na Sjeverni čvor u Raku, ubrzavajući fokus na budućnost koju stvaramo za sebe.

Puni mjeseci obično su dobro vrijeme za oslobađanje energije koju smo spremni otpustiti i doći do spoznaja o nekim stvarima, ali pod uticajem energije pomračenja možda je bolje prepustiti stvari slučajnosti. Umjesto da aktivno pokušavate napraviti promjene tokom ovog pomračenja, možda je bolje sjesti i spoznati šta se događa prije nego što napravite poteze.

Suprotstavljajući se karmičkom i inhibirajućem Saturnu, kao i tamnom i transformativnom Plutonu, ovo će mjesečevo pomračenje donijeti neke promijene koje je teško prihvatiti. Privilegije na koje ste se dugo oslanjali mogu nestati, prisiliti vas da stanete na svoje noge i rastete kroz nedaće. To može dovesti do otkrića i promjena koje se jednostavno moraju desiti.

Bez obzira na to, tokom cijelog procesa dobićete i mnogo pozitivnih vibracija, jer ovo pomračenje mjeseca formira skladni trigon s osjetljivim i empatičnim Neptunom. Imajte na umu da je rizik nešto najbolje što možete učiniti za sebe. Čak i ako ne uspijete, vratite se i pokušajte ponovo.

Posljednji put smo doživjeli pomračenja na osi Rak – Jarac u periodu od 2009. do 2011. Razmislite malo o tom vremenu. Može pružiti naznake kako će na vas uticati ova nadolazeća serija pomračenja.

Oslobodite zakopana osjećanja i povežite se sa najsentimentalnijim, najosjetljivijim stranama sebe. U početku bi moglo boljeti, ali nakon toga dolazi izlječenje.

Najbolji način da prigrlite ove nebeske trenutke? Očekujte neočekivano i prihvatite nepoznato. Život je putovanje – uživajte u vožnji.

Slični članci

“Moje brendove u korpu spremi i svoj stan Gorenje aparatima opremi!”

Ultra magazin

Upoznaj Eclipse, psa koji sam ide autobusom

Ultra magazin

Šta nam donosi Mladi mjesec u Lavu 19. avgusta?

Ultra magazin