Ultra Kreativno

Prostirka koji čisti šape kućnih ljubimaca

Ukoliko imaš kućnog ljubimca, znaš koliko je bitno održavati im šape čistim, posebno ako živiš u stanu. Pored toga, neophodno je cijelu kuću čistiti češće nego što to rade ljudi bez kućnih ljubimaca, a uz to je potrebno voditi računa da kućni ljubimac bude čist, kako bi svi ukućani ostali zdravi.

Foto: NOS Design

Kada kućnog ljubimca izvedeš u šetnju, što je minimalno jednom dnevno, oni na svojim šapama skupe mnogo prljavštine kojoj nije mjesto tamo gdje živiš i boraviš većinu vremena. Osim što nije dobra za dom, prljavština može izazvati infekcije kod ljubimaca, ukoliko se ne očisti sa šapa. Znamo da ovaj posao nije zanimljiv, posebno kada se ponavlja više puta tokom dana, zato ti predstavljamo zanimljiv koncept koji ima za cilj pružiti vlasnicima kućnih ljubimaca „šapu“ spasa.

Foto: NOS Design

Projekat „Pet Paws“ je visokotehnološka sapunica koja se koristi za čišćenje, dezinfekciju i sušenje nogu kućnih ljubimaca, kao i đonova vlasnikovih cipela. Učinkovit dizajn proizvoda je jednostavna prostirka koja se lako nosi i skladišti. Tim je radio na modernizaciji postojećeg prototipa dodavanjem poboljšane funkcionalnosti i dodatnim pojednostavljivanjem – redizajnirana verzija je sada samo jednodijelni proizvod, za razliku od originalne koja je imala četiri dijela.

Foto: NOS Design

Na svojoj površini ima dva područja – prvi dio prostirke ima višesmjernu teksturu čišćenja koja se prijateljski savija i čisti unutar šapa, a drugi dio prostirke ima jastučnu teksturu koja pomaže sušenju šapa, dok kućni ljubimac hoda preko površine od mikrovlakana.

Foto: NOS Design

Oba dijela imaju pametno odabranu teksturu kako bi se poboljšala efikasnost postupka, osiguravajući da se može očistiti unutar šapa, bez izazivanja nelagode kod ljubimca. Izolirani dio za čišćenje napravljen je od reciklirane gume, tako da osigurava dugotrajnost, a set takođe sadrži poklopac od mikrofibera, koji se može skinuti.

Foto: NOS Design

Prostirka ima centralni indikator za punjenje 500 ml vode za proces čišćenja. Meka površina za sušenje sadrži usisne amortizere na različitim visinama kako bi bili sigurni da su sva područja šapa prekrivena. Nakon što čišćenje završi, dovoljno je samo prebaciti prostirku da bi voda okomito tekla u prednji džep, gdje se može skladištiti, dok se ne prospe.

 

Izvor: yankodesign.com

Slični članci

Vodič za profesionalnu fotografiju

Ultra magazin

Animacija koja promoviše pozitivne navike korištenja vode u Australiji

Ultra magazin

Pobjednici nagrada Drone za 2020. godinu pokazuju zapanjujuću novu perspektivu našeg svijeta

Ultra magazin