Ultra Moderno

Probaj Avon dnevnu kremu “Shade the day” za sve tipove kože

Avon vjeruje da čistu ljepotu definišu proizvodi, koji su pomno kreirani i proizvedeni bez dokazanih ili sumnjivih toksičnih sastojaka, te je stoga lansirao novu vegansku liniju Distillery.

 

 

Rast potražnje potrošača za transparentnim i ekološki osviještenim proizvodima doveo je do Clean Beauty, kozmetike koja se bazira na čistoj ljepoti. Clean Beauty je trend izbora prirodne kozmetike bez štetnih sastojaka, vodeći računa o njenom uticaju na okolinu i zaštitu životinja.

Avonova najnovija koznetička linija Distillery ima svoju jedinstvenu formulu – visok nivo aktivnih sastojaka, bez nepotrebnih filera. Destilacija otklanja sve nečistoće, a najdražajna sredstva poput mirisa i alkohola su eliminisana. Distillery kolekciju čini 5 vrhunskih proizvoda za njegu kože lica, napravljenih od veganskih sastojaka, odlične teksture, upakovanih u ekološki prihvatljivu ambalažu.

Shade the day dnevna krema sa zaštitnim faktorom 25 je proizvod 5 u 1 koji matira, hrani, štiti, pročišćava i osmišljen je da pripremi kožu za šminku. Ključni sastojci nove Avon kreme za lice su: mineralni SPF sa titanium dioksidom i cinkovim oksidom, vitamin E, 100% glicerin na bazi biljaka i destilovani ekstrakt ruže.

Shade the day dnevna krema dizanirana je tako, da se masažom upije u kožu. Mineralne kreme za sunčanje mogu upiti, odbiti i raspršiti UV zrake pružajući trostruku zaštitu.

Budući da su mineralne kreme pravljene od neorganskih materijala mogu manje reagovati sa kožom, pa su savršena alternativa za one koji ne podnose hemijske kreme. Zato što odbijaju i raspršuju sunčeve zrake, u početku ostavljaju bijeli odsjaj, koji nestaje nakon što se umasira u kožu. Jednom kada se upije, koža ostaje glatka.

Idealna je podloga za make up, prikladna svim tipovima kože sa matirajućim efektom. Za lakše upijanje, idealno ju je nanijeti, preko Purify face ulja iz Distillery kolekcije.

Više o Shade the day dnevnoj kremi za lice i ostalim Avon veganskim proizvodima, možeš naći na njihovom sajtu www.avon.ba 

 

Slični članci

Kako savršeno našminkati oči, a da šminka ostane besprijekorna, tokom vrelih ljetnih dana?

Ultra magazin

Intervju: Mladen i Petar Grubić poznati dizajneri nakita – Nova kolekcija “Zapisi iz tišine…”

Ultra magazin

Giambattista Valli – lekcija iz visoke mode

Ultra magazin