Ultra Ukusno

Pripremi tjesteninu po omiljenom receptu Giorgia Armania

Nije tajna da je Giorgio Armani ljubtelj lagodnog života – počevši od jahte i luksuznih vila po cijelom svijetu – iako je sa godinama, moramo reći, malo usporio. Prošlo je mnogo vremena od godina kada je smirivao tremu pred revije sa čašicom votke. Istina je da je gospodin Armani sada dosta smireniji, postao je vegetarijanac i prestao je da konzumira alkohol (iako priznaje da obožava da jede, posebno slatko).

“Odrastao sam u teškim vremenima, tokom rata, tako da smo jeli jednostavnu hranu napravljenu od veoma malo namirnica, kao što su Tortelli alla Piacentina, sa parmezanom, špinatom i  ricotta sirom, koje je pravila moja majka”, izjavio je za Vogue UK, i osim toga odao je da mu je to omiljeni recept, koji je odlučio da podijeli sa čitaocima. “Od tada, razvio sam ljubav prema klasičnim jelima italijanske kuhinje”. Ovako Giorgio Armani priprema Tortelli alla Piacentina.

vogue.co.uk

Sastojci za fil

  • 600 g sira ricotta
  • 600 g špinata
  • 1 jaje
  • 100 g sira Grana Padano (narendati)
  • 10 g ovčijeg sira (narendati)
  • So i biber

Priprema 

Skuhati špinat, dobro ocijediti i nasjeckati veoma sitno. Pomiješati špinat i ricotta sir zajedno sa ostatkom sastojaka.  Mješavinu ostaviti u frižideru sat vremena.

Sastojci za svježu tjesteninu

  • 600 g brašna
  • 4 jajeta
  • 120 ml vode
  • So

Priprema

Dobro umijesiti sve sastojke i napraviti loptu. Ostaviti da odstoji pola sata prekriveno sa transparentnom folijom. Nakon toga istanjiti oklagijom i isjeći na kvadrate od 6 cm. Staviti jednu kašiku punjenja u sredinu svakog kvadrata, vodom navlažiti ivice, zatvoriti i “uvrnuti” kako bi dobili oblik bombone.

Sastojci za sos

  • 100 g putera
  • Svježa žalfija
  • 20 g parmezana

Priprema

Skuhati tjesteninu i kada je gotova iscijediti. Staviti tjesteninu u tavu sa sosom i promiješati par puta. Poslužiti sa malo žalfije maslinovog ulja i narendanim tartufima (nije obavezno).

Uživaj!

.

Slični članci

Super jednostavni recept – Blondies sa trešnjama

Ultra magazin

Otkrivamo kako prepoznati zrele i slatke lubenice! (Video)

Ultra magazin

Ukusni burgeri od tunjevine i avokada

Ultra magazin