Ultra Popularno

Princ Harry piše knjigu o kraljevskom životu

IuteCredit
IuteCredit

Vojvoda od Sussexa piše memoare o kraljevskom životu, u kojima detaljno opisuje “iskustva, avanture, gubitke i životne lekcije, koje su ga oblikovale”.

princ harry piše knjigu
Foto: FRANK VAN BEEK/ GETTY IMAGES

Princ Harry otvoreno će pokazati svoj kraljevski život široj javnosti; vrijeme provedeno u vojsci u Afganistanu; vrijeme u braku s Meghan, vojvotkinjom od Sussexa i ono koje provodi, kao otac Archieja i Lilibet Mountbatten-Windsor.

“Pišem ovo ne kao princ kakav sam rođen, već kao čovjek koji sam postao”, napisao je Harry u izjavi. „Tokom godina sam nosio mnogo uloga i doslovno i u prenesenom značenju, i nadam se da pričanjem svoje priče – o usponima i padovima, greškama, naučenim lekcijama vam mogu pokazati da, bez obzira odakle dolazimo, imamo više zajedničkog nego što mislimo. Duboko sam zahvalan na prilici, da podijelim ono što sam naučio tokom svog dosadašnjeg života i uzbuđen sam što će ljudi pročitati priču o mom životu iz prve ruke, koja je tačna i potpuno istinita.”

prince piše knjigu
Foto: BBC
IuteCredit
IuteCredit

Vijest je uslijedila nakon intervjua sa Oprah Winfrey početkom ove godine, u kojem su detaljno opisane Meghanine borbe s mentalnim zdravljem, nedostatak podrške i optužbe za rasizam u kraljevskoj porodici.

Vojvotkinja je rekla da “jednostavno više nije željela da živi”; nakon što je pretrpila navalu uvredljivih sadržaja iz tabloidne štampe, rekla je da je mjesecima bila obeshrabrena da napusti kuću i da je palata nije branila.

Harry-jevi predstojeći memoari trebali bi biti objavljeni na jesen 2022. godine, a objaviće ih “Penguin Random House” s pripadajućim izdanjem audio knjiga.

Izvor: harpersbazaar.com

Slični članci

Poznate 50-godišnjakinje dokazuju da su godine samo broj

Ultra magazin

The Pursuit of Love je satirična mini serija snimljena po istoimenom romanu

Ultra magazin

Nova sezona “La Casa de Papel” dolazi! Objavljen trailer pete sezone! (VIDEO)

Ultra magazin