Ultra Popularno

Princ Harry objavio izjavu u čast svog djeda princa Filipa

IuteCredit
IuteCredit

Princ Harry objavio je izjavu kojom odaje počast životu svog pokojnog djeda, princa Filipa.

PHIL WALTER/GETTY IMAGES

“Moj djed je bio čovjek od službe, časti i velikog humora. Bio je autentičan, ozbiljno oštrouman i mogao je zadržati pažnju bilo koje prostorije zbog svog šarma – a i zato što nikad niste znali što bi mogao sljedeće reći”.

„Ostaće zapamćen kao najdugovječniji supružnik Monarha, odlikovani vojnik, princ i vojvoda. Ali za mene, kao i mnogi od vas koji ste izgubili voljenu osobu ili baku i djeda zbog boli protekle godine, on je bio moj djed: gospodar roštilja, legenda zafrkancije i drzak do kraja”, dodao je.

IuteCredit
IuteCredit

„On je bio kamen za Njeno Veličanstvo Kraljicu s neusporedivom predanošću, pored nje već 73 godine braka, i dok bih mogao dalje nabrajati, znam da bi sada svima nama, s pivom u ruci, rekao: nastavite dalje!”, nastavio je.

„Dakle, u vezi s tim, djede, hvala ti na služenju, posvećenosti baki i na tome što si uvijek bio svoj. Jako ćeš nedostajati, ali uvijek će te se sjećati – nacija i svijet. Meghan, Archie i ja (kao i tvoja buduća praunuka) uvijek ćemo imati posebno mjesto za tebe u našim srcima.”

Harry je svoju izjavu završio motom Kraljevskih marinaca, “Per Mare, Per Terram”, što znači “Po moru, po kopnu”.

Slični članci

Najgledanije serije na streaming servisima u aprilu

Ultra magazin

Upoznaj novu generaciju porodice Targaryen

Ultra magazin

Za sve ljubitelje serije Dark, stiže još jedna poslastica!

Ultra magazin