Ultra Popularno

Princ Harry i Meghan Markle izgubili su kraljevske titule

Princ Harry i Meghan Markle službeno će se odreći kraljevskih titula kao dio tranzicije u privatni građane. Pa, šta to znači za njihovu budućnost? Kraljica Elizabeta objavila je novu izjavu koja objašnjava šta će se dogoditi sada kada princ Harry i Meghan Markle napuste kraljevsku porodicu.
princ harry meghan markle
Shutterstock.

Kraljica kaže da je porodica pronašla “konstruktivan i podržavajući put prema Harryju” i njegovoj porodici.

“Harry, Meghan i Archie će uvijek biti jako voljeni članovi moje porodice”, izjavila je Kraljica u svojoj izjavi. „Prepoznajem izazove koje su iskusili kao rezultat intenzivnog nadzora u posljednje dvije godine i podržavam njihovu želju za samostalnijim životom.“

Par više neće koristiti svoje titule, vratiće javna sredstva koja su korištena u Frogmore Houseu i počeće plaćati zakup, a slobodni su sklapati sve komercijalne ponude, iako će i dalje nastaviti da podržavaju vrijednosti monarhije.

Harry i Meghan i dalje će biti poznati kao vojvoda i vojvotkinja od Sussexa. Harry će ostati princ i zadržat će naslov, ali ga neće koristiti.

“Sussexi neće koristiti svoje kraljevske titule (kraljevska visočanstva), jer više nisu radni članovi kraljevske porodice”, stoji u saopštenju za javnost Buckinghamske palate.

Buckinghamska palata ne želi komentarisati detalje bezbjednosnih aranžmana. “Postoje dobro uspostavljeni nezavisni procesi za utvrđivanje potrebe za javno finansiranom sigurnošću”, dodaju u saopštenju.

Ovaj novi model stupiće na snagu na proljeće 2020. godine.

Ova odluka dolazi nekoliko dana nakon što su Harry i Meghan najavili da službeno odstupaju od svojih kraljevskih dužnosti.

Slični članci

Internet zvijezda otpjevala Shallow u emisiji Ellen

Ultra magazin

Celine Dion – život počinje u pedesetoj!

Ultra magazin

Beyonce otvorila Kobe Bryant Memorial izvedbom jedne od njegovih najdražih pjesama

Ultra magazin