• Home
  • Ultra Kreativno
  • Preslatke i glamurozne fotografije pasa na najpoznatijim njujorškim lokacijama
Ultra Kreativno

Preslatke i glamurozne fotografije pasa na najpoznatijim njujorškim lokacijama

IuteCredit
IuteCredit

“Sve je u tome da svaki dan učinite radosnim bijegom”, rekao je fotograf Gray Malin za Travel + Leisure za svoju zbirku “Psi u gradu”. U svojoj posljednjoj seriji fotografija, Grey Malin uzeo je neke od najslađih gradskih modela i fotografisao ih na nekim od najpoznatijih lokacija. Rezultat? Predivna, zabavna kolekcija psećeg glamura.

psi new yorka
Foto: Gray Malin

Od pudlica ispred Bergdorf Goodman robne kuće, do korgija u Central Parku, serija “Psi New Yorka” je omaž najpoznatijim znamenitostima grada i četveronožnim prijateljima, koji prate njegove mještane.

“Nevjerovatno je kad hodate ulicama New Yorka i vidite sve pse”, rekla je Malin za T+L. “Svijet pasa je toliko vidljiv. New York je očito toliko ikoničan i u gradu ima toliko ljubitelja pasa. Zato je spojiti ih, bio savršen potez.”

psi new yorka
Foto: Gray Malin

Snimanje na Manhattanu može biti notorno teško, ali Malin je uspio dobiti dozvolu za snimanje na lokacijama koje se moraju vidjeti, poput Rockefeller Centra i The Plaza hotela, pored Bergdorfa i Central Parka.

IuteCredit
IuteCredit

“Te lokacije zajedno su ispričale priču o New Yorku”, rekao je Malin. “To nije cijela priča, ali je priča.”

Krzneni modeli odabrani za svaki snimak bili su vrhunski profesionalci, sposobni držati poze dok nose retro sunčane naočale bez distrakcije. Putovali su do svih turističkih atrakcija imitirajući najbolje posjetioce grada – ponekad čak i sa bagetom u ustima.

psi
Foto: Gray Malin

Na pravi njujorški način, dogodio se zanimljiv trenutak na setu, u hotelu Plaza, kada je Malin saznao da je vintage taksi koji fotografiše, isti taksi koji se koristio u filmu “Sam u kući 2”. “Taj snimak je bio nešto kao ostvarenje snova”, rekao je on.

Međutim, ovaj put, umjesto da Kevin McCallister bude pozadi, Malin je fotografisao vozača dalmatinca i putnika iz Weimaranera (zajedno sa maramom i sunčanim naočalama).

psi new yorka
Foto: Gray Malin

Malin je počeo snimati pse, gotovo slučajno, tokom snimanja u Palm Beachu prije nekoliko godina. Kadru je nešto nedostajalo – sve dok se Malin nije sjetio da je stilista imao zlatnog retrivera na parkiralištu. Ista situacija se ponovila u Aspenu, kada je jedan režiser ubacio svog bernskog planinskog psa u kadar.

Snimio je i fantastičnu seriju fotografija sa psima u hotelu Beverly Hills.

“Nisam znao hoće li se ljudima svidjeti ili će misliti da sam malo lud”, priznao je Malin. “Oni su samo toliko voljene i posebne životinje, da je lako povezati se.”

Izvor: travelandleisure.com

Slični članci

Unikatni stolovi ispunjeni biljkama kao dekor doma

Ultra magazin

Umjetnik avokado pretvara u senzacionalna mini umjetnička djela

Ultra magazin

Džinovka ptičja gnijezda ljudskih dimenzija pozivaju vas da uživate u pogledu

Ultra magazin