Ultra Inspirativno

Preporuka za knjigu: “Prizori budućnosti”

Ove sedmice preporučujemo ti idealnu knjigu za ljeto. Ovu zanimljivu knjigu, možeš osvojiti ove sedmice na našem profilu. Opusti se i uživaj u avanturama ljubavi, prijateljstva, društvenih mreža, neobičnih sudbina i prizora budućnosti. Ema i Džoš su prijatelji i komšije, koji će možda prijatljestvo pretvoriti u ljubav, ali u sve se upliće sudbina i društvene mreže koje nude pogled u budućnost. Zabavan, dinamičan, duhovit i lepršav roman, idealan za ovo ljeto.

Foto: Ultra magazin

Godine 1996. društvene mreže još uvijek nije postojale, a Ema i Džoš će se upravo ulogovati u svoju budućnost…

Džoš i Ema su komšije i prijatelji otkad znaju za sebe. Bar je tako bilo… Međutim, odnos im je zahladnio kad je jedno od njih poželjelo nešto više od prijateljstva. Kada Ema dobije novi kompjuter, ponovo će se zbližiti s Džošem, jer će zajedno krenuti da istražuju društvene mreže, koje se na ekranu pojavljuju kad god se povežu na internet. Taj čudan „sajt“, koji im se uvijek otvara im prikazuje odlomke iz budućnosti, koji su čas zastrašujući, a čas sjajni. Iako im se veoma dopada, oni nisu sigurni da li je to nečija neslana šala ili zaista vide prizore petnaest godina u budućnosti.

Što više saznaju o svojim sudbinama u budućnosti, to je njihova želja da promijene svoju sudbinu sve jača. Ali, šta ako im promakne nešto veoma važno što im se dešava u sadašnjosti, dok budu fokusirani na svoje uspone i padove u budućnosti?

Autor Džej Ašer je u romanu „Trinaest razloga“ već pokazao da odlično shvata šta se dešava u tinejdžerskim glavama za vrijeme tog teškog perioda neprilagođenosti i mukotrpnog usvajanja navika, koje čine život odraslih. Sada to uz pomoć Kerolin Mekler majstorski potvrđuje i u knjizi „Prizori budućnosti“, dok plete zanimljivu i dinamičnu priču od koje ti je teško da se rastaneš.

Slični članci

Četiri dnevne prakse kojima jačaš emocionalnu otpornost

Ultra magazin

Volimo životinje: Upoznaj neobičnog mačka Blackie-ja, fotografkinje Maje Topčagić

Ultra magazin

Kolumna: Učini nešto lijepo za sebe!

Ultra magazin