Ultra Zanimljivo

Preminula najstarija učiteljica joge na svijetu u 101. godini

Tao Porchon-Lynch, najstarija učiteljica joge na svijetu preminula je u 101. godini. Francusko – indijska učiteljica joge, preminula je prošli vikend kako je objavljeno na njenom Instagram profilu. 

Foto: MANJUNATH KIRAN/AFP / Getty Images

“Sa velikom tugom i teškog srca, obavještavamo vas da je naša draga Tao preminula. Kao što bi ona rekla, sada pleše prema drugoj planeti” objavljeno je na Instagramu pored fotografije, na kojoj se vidi Porchon-Lynch kako uživa u suncu.

Kako piše na njenoj veb stranici, ona je otkrila jogu sa 8 godina. Njeni časovi joge i radionice su dodirnule živote na hiljade ljudi širom svijeta, kao i njena knjiga o meditaciji  “Reflections: The Yogic Journey of Life”.

https://www.instagram.com/p/B81qhKvncQL/?utm_source=ig_embed

Pored joge uživala je u klasičnom plesu i vinu. Svoje plesne vještine pokazala je u emisiji America’s Got Talent 2015. godine, a takođe je i držala Ginisov rekord, kao najstarja osoba koja se takmiči u klasičnim plesovima.

Porchon-Lynch bila je strastvena aktivistkinja za društvenu pravdu. Marširala je sa Mahatmom Gandijem, a kasnije se fokusirala na očuvanje ugroženih vrsta životinja i zaštitu slonova.

 

Izvor: yahoo.com

Slični članci

Upoznaj najstarijeg čovjeka na svijetu

Ultra magazin

Ružičasti mjesec stiže 07. aprila

Ultra magazin

Priče iz izolacije: Život u Skopju tokom pandemije korona virusa

Ultra magazin