Ultra Popularno

Preminula glumica Kelly Preston nakon dvogodišnje bitke sa rakom dojke

IuteCredit
IuteCredit

Glumica Kelly Preston preminula je u nedjelju 12. jula, nakon dvogodišnje bitke sa rakom dojke, za koju su znali samo njeni najbliži članovi porodice. 

Getty Images

“Obožavana supruga i majka, preminula je 12. jula nakon borbe sa rakom. Odlučila je da borba bude privatna i u tome su je podržali najbliži članovi porodice i prijatelji”, piše u saopštenju za javnost.

Glumica poznata po ulogama u filmovima “Jerry Maguire”, “Sky High” i “The Last Song”, udala se za glumca John Travoltu 1991. godine, a iza sebe je ostavila kćerku Ellu i sina Benjamina. Par je takođe imao i sina Jetta, koji je tragično preminuo u 16-oj godini života, 2009. godine.

IuteCredit
IuteCredit

“Bila je divna osboa sa prekrasnom dušom, koja je duboko brinula za druge i koja je dala život svemu što je dotakla”, piše u nastavku izjave. Porodica je zamolila za razumijevanje i privatnost u ovim teškim vremenima.

Getty Images

Nakon smrti supruge, javnosti se obratio i John Travolta, koji je napisao:

“Teška srca saopštavam da je moja prekrasna supruga Kelly izgubila dvogodišnju bitku sa rakom dojke. Borila se hrabro uz ljubav i podršku porodice i prijatelja. Moja porodica i ja vječno ćemo biti zahvalni doktorima i sestrama koji su joj pomogli, kao i prijateljima i porodici koji su bili uz nju. Njena ljubav i život će zauvijek biti upamćeni. Neko vrijeme ću biti odsutan, jer želim da se posvetim svojoj djeci koja su izgubila majku, tako da vas molim da nam unaprijed oprostite ako vam se ne javimo neko vrijeme. Ali vas molim da imate na umu da osjećam svu ljubav koju ćete slati u dolazećim sedmicama i mjesecima. Volim vas sve, JT”.

Slični članci

Meryl Streep je bila ‘toliko depresivna’ snimajući film ‘Đavo nosi Pradu’

Ultra magazin

Zašto svi vole seriju “Mare of Easttown”?

Ultra magazin

Lorde se vraća novim singlom “Solar Power”

Ultra magazin