Ultra Popularno

Premijere i nove sezone serija koje ćemo gledati u decembru

Nedavno smo pisali o naših 10 preporuka decembarskih hit serija i filmova na HBO i Cinemax kanalima, a ukoliko tražiš još zanimljivog sadržaja koji ćeš gledati u decembru, donosimo novih 6 premijera koja će ugledati svjetlost dana u ovom mjesecu.

Zatvor (Time)

“Zatvor” istražuje život u modernom britanskom kaznenom sistemu kroz oči dva vrlo različita muškaraca. Mark Cobden (Sean Bean) je učitelj, muž i otac koji je u nesreći ubio nevinog čovjeka. Obuzet krivnjom, prihvata i čak pozdravlja svoju četverogodišnju kaznu. Odvojen od porodice, nema pojma što može očekivati u ovom nemilosrdnom novom okruženju i mora brzo naučiti kako preživjeti. Eric McNally (Stephen Graham) je zatvorski službenik. Brižan i pošten, Eric daje sve od sebe kako bi zaštitio one za koje je zadužen, što je svakodnevni izazov u ovom svijetu s nedovoljno čuvara i visoke napetosti. Kad jedan od najopasnijih zatvorenika prepozna njegovu slabu tačku, Eric se suočava s nemogućim izborom između svojih principa i ljubavi prema porodici.

Brijačnica (The Barber Shop)

U saradnji s LeBronom Jamesom i medijskom kućom Mavericka Cartera „Uninterrupted“, HBO donosi  ekskluzivne nefiltrirane razgovore s najvećim imenima iz svijeta sporta i zabave. „Brijačnica“ će gledaocima omogućiti jedinstveno iskustvo i uvid u brijačnice koje mnogima pružaju utočište za slobodne i živahne diskusije. Serija će te provesti brijačnicama širom SAD-a u potrazi za osobama koje iskreno progovaraju o sportu, muzici, popularnoj kulturi, događajima u svijetu, preduzetništvu i ostalim kulturno relevantnim temama.

Patrola prokletih (Doom Patrol III)

„Patrola prokletih“ oživljava jednu od najomiljenijih grupa DC-jevih superheroja: Robotmana, Negative Mana, Elasti-Woman i Crazy Jane, na čelu s ludim naučnikom Nilesom Caulderom zvanim Šef. Svaki član Patrole prokletih pretrpio je strašnu nesreću koja im je podarila nadljudske sposobnosti, ali ih je takođe unakazila. Traumatizovan i potlačen, tim je pronašao svoju svrhu zahvaljujući Šefu koji ih je okupio kako bi istraživali najčudnije postojeće fenomene. Nakon Šefova misterioznog nestanka, ti se nevoljni heroji nađu na neočekivanom mjestu kad ih u akciju pozove niko drugi nego Cyborg, koji im dolazi s misijom koju je teško odbiti. Dijelom grupa podrške, dijelom tim superjunaka, Patrola prokletih ekipa je supermoćnih nakaza koja se bori za svijet koji ne želi imati ništa s njima.

Kad padne mrak III (What We Do In The Shadows III)

„Kad padne mrak“ prati četiri vampira koji su “živjeli” zajedno stotinama godina. U trećoj sezoni vampiri su uzdignuti na novi nivo moći, a i susresti će se sa vampirom od kojeg su svi vampiri potekli, zamamnom sirenom, vodorigama, vukodlačkim kickballom, kockarnicama u Atlantic Cityju, wellness-kultovima, bivšim djevojkama, teretanama i natprirodnim zanimljivostima u izobilju.

Gomora V (Gomorrah V)

Prema bestseleru „Gomora“ Roberta Saviana, ovo je insajderska priča o Camorri, strašnoj napuljskoj kriminalnoj organizaciji, ispričana očima 30-godišnjeg Cira, desne ruke klanskoga kuma, Pietra Savastana.

Crno jezero: Distopija (Black Lake: Dystopia)

Djevojka iz malenog grada, Tess, prati svog dečka Lea u napuštenu tvornicu duboko u švedskoj šumi, gdje on i njegovi prijatelji ugošćuju najveći skandinavski LARP događaj (live action role play). Svi učesnici, osim Tess, profesionalni su LARP-eri i ona se teško uklapa. Kad se prijatelji ne pripremaju za događaj, planiraju se zabavljati uz večeri uz roštilj pokraj jezera. Uprkos upozorenjima, grupa pokreće električni sistem napuštene tvornice. Ono što ne znaju jest da se tu dogodila jeziva ljudska žrtva, a uključivanjem napajanja probude zlu silu u zgradi. Ono što počinje kao igra uskoro postaje borba za opstanak, gdje niko ne zna kome vjerovati i gdje prijatelji postaju neprijatelji.

Slični članci

Adele u suzama odgodila nastupe u zadnji čas!

Ultra magazin

Noćni pozivi – ekskluzivna premijera policijske serije na Pickbox-u

Ultra magazin

Gledaj sa Monikom: Najbolje serije 2021.

Ultra magazin