Ultra Popularno

Premijera nove serije “Angela Black” 26. oktobra na HBO GO-u

IuteCredit
IuteCredit

Nova serija „Angela Black“ (Angela Black), s glumicom Joanne Froggatt u glavnoj ulozi, imaće premijeru 26. oktobra na HBO GO-u. Opisana kao hitchcockovski triler, serija prati ženu zarobljenu u nasilnoj vezi, kada u njen život uđe osoba koja ju izbaci iz kolosijeka, preokrene njeno postojanje i pokrene niz neizbježnih posljedica.

Život Angele Black čini se idiličnim: krasna kuća u predgrađu Londona, volontiranje u utočištu za pse, dva divna sina i harizmatičan marljiv muž, Olivier (Michiel Huisman). Međutim, ispod te fasade savršenog doma, Angela (Joanne Froggatt) je žrtva porodičnog nasilja. Zarobljenoj u vezi iz koje ne može pobjeći, Angeli iznenada pristupa Ed (Samuel Adewunmi), privatni istražilac koji otkriva Olivierove najmračnije tajne. Neke strašne istine o njenom mužu šokiraju Angelu. Može li zaista vjerovati Edu? Može li zaista ostaviti život kakav poznaje i napokon se osloboditi Oliviera?

IuteCredit
IuteCredit

„To je vrlo emotivna priča. Postoje triler momenti, ima iznenađenja i preokreta. Ali u osnovi, ovo je priča u kojoj smo bili jako investirani u lik Angele, čak više u odnosu na sve što smo napisali. Zaista se poistovjećujete i razumijete ovaj lik i želite da otkrije sebe. Mi, kao publika, saosjećamo toliko duboko s njenim ponovnim otkrivanjem onog što ju tjera da želi živjeti svoj život i tražiti sreću za sebe. Nadamo se da će ljudi uživati, iako u tom smislu nije uvijek ugodno putovanje, ponekad ga je prilično teško gledati. Ali nadamo se da će imati katarzičan emocionalni uticaj “, podijelili su Harry i Jack Williams, autori i izvršni producenti serije.

„Mislim da je veoma važno da se televizijska drama bavi osjetljivim temama. U karijeri sam se bavila nekolicinom i stalo mi je do tog jer osjećam da drama i zabava mogu biti prozor u temu o kojoj publika možda nikada nije razmišljala ili joj možda nikad nije bila na radaru“, rekla je Joanne Froggatt.

Seriju „Angela Black“ režirao je Craig Viveiros. Autori i izvršni producenti su Harry i Jack Williams, Christopher Aird i Sarah Hammond.

Slični članci

Premijere i nove sezone serija koje ćemo gledati u decembru

Ultra magazin

Počinje sezona Kraljevske opere i baleta u CineStar kinima u BiH

Ultra magazin

Zvijezda serije ‘Squid Game’ Park Hae-soo predvodi korejsku verziju ‘Money Heist’

Ultra magazin