Ultra Popularno

Premijer Kanade u isto vrijeme radi od kuće i sam se brine o troje djece

Mnogi roditelji uče koliko je teško raditi od kuće, dok su djeca u kući, ali bar nemaju pritisak da upravljaju zemljom tokom svjetske zdravstvene krize, zar ne? Kanadski premijer Justin Trudeau i njegova porodica su već nešto više od sedam dana u izolaciji, a on radi od kuće, dok se sam brine o troje djece.

Njegova supruga Sophie pozitivna je na COVID-19, pa Trudeau upravlja potrebama cijele zemlje i svoje djece, dok je supruga u izolaciji u drugom dijelu njihove kuće.

Na sreću, njegova djeca nisu premala (6, 11 i 12 godina), tako da ga vjerovatno ne zovu svaki čas u u toku konferencijskih poziva. Najvjerovatnije, djeca se sama zanimaju, dok im tata radi. Navodno, igraju se sa Lego kockicama.

Zato što Trudeau čuva svoju djecu zadnjih dana, ne iznenađuje da se direktno obratio kanadskoj djeci u svom govoru u nedjelju, zahvaljujući im se što se trude da se prilagode najbolje što mogu novom načinu života.

Intagram/ @justinpjtrudeau

“Obraćam se svoj djeci, odjednom ste čuli da se ne možete družiti i ići u parkove. Vaša igrališta i škole su zatvoreni, a proljetni raspust vam je sigurno drugačiji nego što ste očekivali. Vidim i po svojoj djeci, ovih dana gledaju mnogo više filmova, ali im nedostaju prijatelji, dok su u isto vrijeme zabrinuti šta se dešava u svijetu i šta im donosi budućnost.”

“Znam da je ovo velika promjena, nastavio je, ali moramo da uradimo ovo ne samo zbog nas, već zbog naših baka i deda, medicinskih sestara, doktora i svih ljudi koji rade u bolnici. I vi djeco mnogo pomažete. Doktori i naučnici su bili jasni da je socijalna distanca, što znači najmanje dva metra razdaljine, i ostajanje kod kuće, najbolji način da pomognemo jedni drugima. I morate često da perete ruke. Zato želim da vam se posebno zahvalim. Hvala vam što pomažete roditeljima od kuće. Što žrtvujete vašu svakodnevnicu, radite zadaću u kući i što vjerujete nauci.”

 

Izvor: todaysparent.com

Slični članci

Vjenčanje Jennifer Lopez i Alexa Rodrigueza odgođeno zbog pandemije korona virusa

Ultra magazin

Generalni direktor Twittera donirao milijardu dolara za borbu protiv korona virusa

Ultra magazin

Popularni film Call me by your name dobija svoj nastavak

Ultra magazin