Ultra Zanimljivo

Prema istraživanju, žene bolje spavaju pored pasa nego pored muškaraca!

Ako si u potrazi za izgovorom da usvojiš krznenog prijatelja, ne traži dalje. Psi su oduvijek bili “najbolji prijatelj čovjeka”, ali se ispostavilo da mogu biti i najbolji ženski partner za spavanje, kako kaže istraživanje.

Foto: brightside

Ljubitelji pasa se ujedinjuju, jer istraživanje donosi dobre vijesti: većina žena bolje spava pored pasa, nego pored mačaka ili partnera. 962 žene u Sjedinjenim Državama su ispitane za istraživanje, od kojih je otprilike polovina spavala pored najmanje jednog psa, 1/3 je spavala pored mačke, a više od pola je spavalo s ljudskim partnerom.

Foto: brightside

U poređenju sa ženama koje su spavale pored mačke ili čovjeka, oni koji su spavali u blizini psa, prijavili su veći nivo udobnosti i sigurnosti. To je najverovatnije zato što su psi poznati po svojoj sposobnosti, da zaštite svoje vlasnike i odvrate svakog uljeza. Za razliku od mačaka i ljudi, oni su u stanju da mnogo prije upozore svoje vlasnike o potencijalnoj opasnosti.

Foto: brightside

Psi takođe, mogu potaknuti zdraviji način spavanja sa svojim vlasnicima. Za razliku od mačaka, oni provode 75% noćnog spavanja i imaju značajno niži noćni nivo aktivnosti. Žao nam je ljubitelji mačaka, ali spavanje pored mačke je jednako ometajuće kao i spavanje s ljudima. Osim toga, mačke su postigle najnižu ocjenu, kada je riječ o osjećajima sigurnosti i udobnosti.

Foto: brightside

Međutim, drugo istraživanje je pokazalo da muškarci i žene, umjesto da spavaju neposredno pored svog psa, imaju bolji odmor sa svojim psom u istoj sobi. Ovo je takođe odličan način, da provedeš više kvalitetnog vremena sa svojim krznenim prijateljima, ako si većinu dana na poslu, čak i ako ne spavaju neposredno pored tebe.

Izvor: brightside.me

Slični članci

Zadnji pun mjesec ove godine 12.12. donosi dobre vibracije

Ultra magazin

Nova revolucionarna kontraceptivna pilula

Ultra magazin

Upoznaj svoju vladajuću planetu u horoskopu

Ultra magazin