Ultra Moderno

Predstavljamo fantastičan novi modni brend “Sugar and cherry”

Snježana i Sanja su rođene sestre koje su godinama planirale, maštale i pričale o pokretanju modnog brenda, a tek su sa viškom slobodnog vremena u karantinu, odlučile da krenu sa realizacijom svog sna. „Sugar and Cherry“ modna linija je za samo nekoliko mjeseci od svog osnivanja, privukla pažnju mnogih zaljubljenika u modu.

sugar__and__cherry

Snježana Šućur je od prije poznato lice na našim prostorima, zahvaljujući egzotočnoj i nesvakidašnjoj ljepoti, zbog koje se pojavljivala u mnogim reklamama, modnim editorijalima i spotovima. Novi korak u životu ove pravnice donosi zanimljive, vesele i unikatne odjevne komade, namijenjene ženama koje se ne boje da se ističu u gomili.

„Mi zaista volimo to što radimo, i samim tim nam ništa nije teško. Ja sam iskoristila svoj Instagram profil za malu promociju, i lagano je sve krenulo svojim tokom. Počele su da nam pišu divne žene kojima se dopada to što radimo. Jedno veliko hvala za podršku“, poručila je Snježana.

sugar__and__cherry

Zanimljivo je da je svaka sljedeća kolekcija biti totalno drugačija od prethodne, dok su sve stvari limitirane i neće se ponavljati.

„Sve što postavimo na našu instagram stranicu S & C je dostupno za poručivanje. Sve stvari, osim oversized majica kratkih rukava koje imamo u standardnim veličinama, šiju po mjerama. Moguće su male izmjene u dužini suknje ili dubini dekoltea.“

sugar__and__cherry

Snježana ističe da ona i sestra kreiraju, dok imaju odličnu ekipu krojača koji njihove ideje sprovode u djelo. Mnogo pažnje posvećuju i izboru materijala.

„Majice su 100% pamuk, od ostalih materijala gledamo da budu što prirodniji i kvalitetniji. Ove godine smo malo ograničeni sa izborom, s obzirom na trenutnu situaciju zbog korone, jer naš dobavljač uvozi robu sa italijanskog tržišta.“

sugar__and__cherry

Rok izrade je 5 do 10 dana u zavisnosti od količine narudžbi, dok raspon cijena diktiraju troškovi izrade – trenutno je to od 25-135 KM.

Snježana nam je ispričala i kako izgleda sam proces izrade od prvog koraka, pa sve do fotografisanja za društvene mreže.

sugar__and__cherry

„Prva stavka je odabir materijala, zatim slijedi keativni proces dizajniranja i crtanja novih modela. U dogovoru sa krojačima, izrada šablona i prvih modela. Kad prvi uzorci budu gotovi, na red nam stiže fotografisanje. Tu sam ja obično model, a sestra fotograf. Za kraj pravimo uži izbor fotografija, obrađujemo odabrane i uklapamo ih u S & C feed. Meni je lično najdraži kreativni proces dizajniranja novih modela.“

Iako iza sebe imaju tek nekoliko mjeseci rada, među publikom se već izdvojio modni favorit iz „sugar and sherry“ radionice. To je najprodavaniji komad – maxi karirana suknja. Snježana se teško odlučila za svoj omiljeni odjevni predmet, ali za sada je to kimono.

sugar__and__cherry

S obzirom na to da ima višegodišnje iskustvo pred kamerama i fotoaparatom, a odnedavno je uplovila i u dizajnerske vode, zanimalo nas je koja uloga joj više prija.

„Moram priznati da podjednako volim i jedno i drugo. A najviše kad sam model u svojim kreacijama.“

sugar__and__cherry

Za sada su stvari za poručivanje dostupne preko Instagram stranice S & C. Snježana je za kraj otkrila da spremaju mnoge novitete, kao i da je nova kolekcija u pripremi.

„Očekuje vas svašta zanimljivo. Imamo velike planove za dalje i radujemo se svemu što dolazi!”

Slični članci

Disney Princess vs. Disney Villains je nova sisterlove by Essence & Catrice limitirana kolekcija

Ultra magazin

Catrice Modern Glam kolekcija predstavlja nježne boje, ali i sjajni glamur

Ultra magazin

Evo kako Ultra Betty duks nosi modna blogerka “Moda i Tako To”

Ultra magazin