Ultra Moderno

Prada i Adidas najavljuju saradnju

Ako bilo koji brend zna kako uraditi dobru saradnju, onda je to Adidas. Ali najnovije udruživanje nije s omiljenim reperom (brend je sklopio partnerstvo sa Kanyeom) ili najzgodnijim sportskim zvijezdama (David Beckham, James Harden). Ovog puta Adidas ulazi u vode luksuza, radi posebne saradnje s Pradom.
Prada

“#Pradaforadidas @adidas @adidasoriginals. Uskoro”, talijanski luksuzni brend objavio je fotografiju na Instagramu na kojoj su se pojavile dvije kutije obuće Adidas – jedna u potpisu marke plave nijanse i jedna u crnoj – koja viri iz velike bijele Prada vrećice. Na osnovu fotografije, međutim, pretpostavlja se da brendovi kreiraju nove patike.

Razgovori o saradnji #Pradaforadidas započeli su još u oktobru kada je korisnik Twittera @pyleaks objavio tvit kako će dvije marke objaviti dva modela patika “uskoro”. Prema tvitu, patike pod nazivom Adidas Prada Sailing, stići će u tri različite boje: bijeloj, srebrnoj i crvenoj.

Kad je u pitanju dizajnerska saradnja, Adidas nije amater. Sportski brend se prethodno udružio s Rafom Simmonsom, koji je redizajnirao Adidasovu ikoničnu siluetu Stan Smitha i Oweego. Adidasova sve veća lista saradnika uključuje i Pharrella Williamsa, Ricka Owensa, Alexandera Wanga, Stellu McCartney i druge.

 

Izvor: elle.com

Slični članci

Oversize haljine za vrele ljetne dane

Ultra magazin

Greške koje praviš pri skidanju šminke

Ultra magazin

Donosimo ti savjete za savršen ljetni makeup

Ultra magazin