Ultra Popularno

Poznati košarkaš Kobe Bryant poginuo u helikopterskoj nesreći

Kobe Bryant (41), legendarna košarkaška zvijezda koja je provela 20 godina s Los Angeles Lakersima, poginuo je kada se helikopter kojim je putovao u nedjelju ujutro srušio i zapalio usred maglovitih uslova u brdima iznad Calabasasa, rekli su izvori za Los Angeles Times.
Wally Skalij / Los Angeles Times

Brajantova smrt zaprepastila je Los Angeles i sportski svijet, koji oplakuje jednog od najvećih košarkaških igrača. Izvori su rekli da je helikopter poletio iz okruga Orange, gde je Bryant živio.

TMZ je potvrdio da je u nesreći takođe poginula njegova najstarija ćerka Gianna “Gigi” Bryant. Imala je 13 godina. Adrian Wojnarowski iz ESPN-a je nezavisno potvrdio izvještaj.

Bryant je u 18 od 20 sezona proglašen za All-Star igrajući za LA Lakerse i pomogao je voditi tim na pet prvenstava. Njegova hiperkompetitivna priroda dovela je do povremenih javnih nesuglasica s trenerima i drugim igračima, ali njegova predanost pobjedi nikada nije bila dovedena u pitanje.

Dobitnik nagrade za najcjenjenijeg igrača NBA u sezoni 2007.-2008., te MVP igrača u sezoni 2009. i 2010., Bryant je pokazao rijetku predanost uspjehu sa 81 poenom 2006., što je druga po veličini pojedinačna igra u NBA istoriji. Uspio je i na međunarodnoj sceni gdje je osvajao zlatne medalje za američku košarku 2008. i 2012. godine.

Penzionisao se 2016. godine.

Osvojio je i Oscara za najbolji kratki animirani film 2018. godine za Dear Basketball, petominutni film temeljen na ljubavnom pismu sportu o kojem je pisao 2015. godine.

Slični članci

Nova HBO serija “Run” stiže u aprilu

Ultra magazin

Sam Smith najavljuje album To Die For

Ultra magazin

Ultra intervju: Internet zvijezde Minka i Omerovca, zasmijavaju više od 145.000 pratilaca

Ultra magazin