Ultra Popularno

Poznati košarkaš Kobe Bryant poginuo u helikopterskoj nesreći

Kobe Bryant (41), legendarna košarkaška zvijezda koja je provela 20 godina s Los Angeles Lakersima, poginuo je kada se helikopter kojim je putovao u nedjelju ujutro srušio i zapalio usred maglovitih uslova u brdima iznad Calabasasa, rekli su izvori za Los Angeles Times.
Wally Skalij / Los Angeles Times

Brajantova smrt zaprepastila je Los Angeles i sportski svijet, koji oplakuje jednog od najvećih košarkaških igrača. Izvori su rekli da je helikopter poletio iz okruga Orange, gde je Bryant živio.

TMZ je potvrdio da je u nesreći takođe poginula njegova najstarija ćerka Gianna “Gigi” Bryant. Imala je 13 godina. Adrian Wojnarowski iz ESPN-a je nezavisno potvrdio izvještaj.

Bryant je u 18 od 20 sezona proglašen za All-Star igrajući za LA Lakerse i pomogao je voditi tim na pet prvenstava. Njegova hiperkompetitivna priroda dovela je do povremenih javnih nesuglasica s trenerima i drugim igračima, ali njegova predanost pobjedi nikada nije bila dovedena u pitanje.

Dobitnik nagrade za najcjenjenijeg igrača NBA u sezoni 2007.-2008., te MVP igrača u sezoni 2009. i 2010., Bryant je pokazao rijetku predanost uspjehu sa 81 poenom 2006., što je druga po veličini pojedinačna igra u NBA istoriji. Uspio je i na međunarodnoj sceni gdje je osvajao zlatne medalje za američku košarku 2008. i 2012. godine.

Penzionisao se 2016. godine.

Osvojio je i Oscara za najbolji kratki animirani film 2018. godine za Dear Basketball, petominutni film temeljen na ljubavnom pismu sportu o kojem je pisao 2015. godine.

Slični članci

Taylor Swift izvela uživo pjesmu Betty na dodjeli nagrada ACM 2020

Ultra magazin

Bez kojih pet stvari Senidah ne može da zamisli dan?

Ultra magazin

Brankica Janković ekskluzivno za Ultru: “Potpisali smo ugovor za humorističku seriju Advokado”

Ultra magazin