Ultra Zanimljivo

Poznate statue širom svijeta nose maske

Bez obzira da li masku za lice smatraš ozbiljnim modnim dodatkom ili kršenjem prava na slobodno disanje, nema sumnje da nas sve štiti od širenja COVID-19. Ili kako je Zdravstveni odbor u New Yorku upozorio građane 1918. godine za vrijeme pandemije Španske gripe: “Bolje da budete smiješni nego mrtvi.”  Zbog činjenice da mnogi ljudi još uvijek nisu shvatili poruku, mnoge statue širom svijeta su ukrašene maskama.

Na Wall Street-u u New Yorku-u voljena statua Neustrašiva djevojčica ne izgleda ništa manje hrabro sa plavom hirurškom maskom, a u Rio de Janeiru, statua Hrista Spasitelja osim maske projektuje snažnu poruku na prstima #MascaraSalva (maska spašava).

Pogledaj koje sve statue širom svijeta nose masku i šalju snažnu poruku.

Foto: SOPA IMAGES/LIGHTROCKET VIA GETTY IMAGES

Kako bi ohrabrili ljude da nose maske, ogromna statua Bude u blizini Bangkoka na Tajlandu služi kao primjer.

(PHOTO BY NELSON ALMEIDA/AFP VIA GETTY IMAGES)

Statua u parku u Sao Paolu podsjeća građane na važnost maske u vrijeme pandemije.

(PHOTO BY CHESNOT/GETTY IMAGES

Zlatne statue u Parizu nose mase, dok gledaju Ajfelov toranj. Osam zlatnih figura predstavlja prava čovjeka, referenca na dokument iz 1789. godine koji je istakao pravo na slobodu ljudi.

(PHOTO BY FABRICE COFFRINI/AFP VIA GETTY IMAGES)

Čak i sa pokrivenim čuvenim brkovima nema sumnje da je ovo statua Freddie Mercury-a u Montreux-u u Švajcarskoj, a poručuje svima da ostanu kod kuće.

(AP PHOTO/MATT ROURKE)Rocky Balboa je toliko omiljen u Philadelfiji da je njegova statua smještena ispred gradskog muzeja, a sada podsjeća građane na obavezno nošenje maske.

(PHOTO BY STR/AFP VIA GETTY IMAGES)

U Mostaru, statua legende borilačkih vještina Bruce Lee-a, naoružana je maskom i rukavicama.  Kćerka Bruce Lee-a, Shannon, zahvalia je građanima na svom Instagram profilu. “Dobar poznavalac borilačkih vještina nije napet, već spreman! Kada bi samo nunčake mogle da pomognu u borbi protiv COVID-19!”

(AP PHOTO/CHARLIE RIEDEL)

Statua The Scout pazi na građane Kanzas City-a više od jednog vijeka. Najnovija oprema simbolizuje novu misiju.

(PHOTO BY OLIVIER DOULIERY/AFP VIA GETTY IMAGES)

Statua Marylin Monroe nosi masku i podsjeća da maska može da bude i modni dodatak.

(AP PHOTO/LEO CORREA)

Brazil je epicentar COVID-19 u Južnoj Americi, zato ne postoji bolji način da se prenese poruka “maske spašavaju”, od maske na licu statue Hrista Spasitelja koja gleda na Rio de Janeiro.

PHOTO BY TIMOTHY A. CLARY/AFP VIA GETTY IMAGES

Statua “Neustrašiva djevojčica” i sa maskom na licu izgleda hrabro.

(AP PHOTO/LM OTERO)

U svojoj borbi za ponovno otvaranje Amerike, demonstranti su se uporedili sa ikonom borbe za ljudska prava Rosom Parks. U Dallasu statua u njenu čast nosi masku i šalje poruku da spašava živote.

Slični članci

Savjeti za zdravu i blistavu kožu

Ultra magazin

Ovo su čarobne prednosti biotina za tvoj organizam…

Ultra magazin

Toksična okruženja čine ljude nezadovoljnim, a posao neuspješnim!

Ultra magazin