• Home
  • Ultra Popularno
  • Poznata vjenčanica princeze Diane biće izložena u palati Kensington ovog ljeta
Ultra Popularno

Poznata vjenčanica princeze Diane biće izložena u palati Kensington ovog ljeta

IuteCredit
IuteCredit

Vjenčanica princeze Diane, u kojoj se udala 1981. godine za princa Charlesa, uskoro će biti izložena u javnosti.

GETTY IMAGES

Haljina, koju su dizajnirali Elizabeth i David Emanuel, biće dio predstojeće izložbe u palati Kensington, pod nazivom “Kraljevski stil u nastajanju”, a javnosti će biti otvorena 3. juna. Izložba će istražiti “finu umjetnost dizajniranja za kraljevsku porodicu”, navodi se na službenoj web lokaciji organizacije.

Dianinu haljinu su njena dva sina, princ William i princ Harry, posudili Kensingtonskoj palati. Prikaz se poklapa s onim što bi bio 60. rođendan princeze od Walesa. U znak obilježavanja te prilike, kraljevska statua biće otkrivena u julu.

AP
IuteCredit
IuteCredit

“Naša ljetna izložba u palati Kensington osvjetliće neke od najvećih talenata britanskog dizajna, čiji je rad presudan za oblikovanje vizualnog identiteta kraljevske porodice tokom dvadesetog vijeka”, rekao je kustos izložbe Matthew Storey za People. “Istražićemo kako je funkcionisalo partnerstvo između svakog dizajnera i klijenta i otkriti proces koji stoji iza stvaranja niza najvažnijih modnih komisija u kraljevskoj istoriji.”

Iako su se Diana i Charles formalno razveli 1996. godine, njena haljina ostaje jedna od najomiljenijih i nezaboravnih vjenčanica u modernoj istoriji. Ikonski komad je odmah prepoznatljiv zbog svog luksuznog dizajna, koji ima obimne puf rukave. Međutim, haljina je prepoznatljiva po šlepu koji je do danas jedan od najdužih u kraljevskoj istoriji.

Slični članci

Najgledanije serije na streaming servisima u aprilu

Ultra magazin

Upoznaj novu generaciju porodice Targaryen

Ultra magazin

Za sve ljubitelje serije Dark, stiže još jedna poslastica!

Ultra magazin