Ultra Popularno

Potraži osvježenje u hladnim skandinavskim serijama na Pickbox NOW

Bingo
Bingo

Skandinavske serije hladne su i osvježavajuće, upravo ono što nam treba u ove vruće ljetne dane. Hrpa je skandinavskih serija na Pickbox NOW, a mi ti pišemo o dvije najdraže norveške serije: Oslobođen (Frikjent) i Izlaz (Exit).

Oslobođen (Frikjent), skandinavski noir s elementima psihološke i sociološke drame, smješten je u hladni grad Lifjord, s predivnim norveškim krajolikom, gustim šumama i ledenim jezerima. Pravo je osvježenje na sceni skandinavskih serija.

Priča se vrti oko Aksela Borgena, uspješnog poslovnog čovjeka koji je posljednjih 20 godina postigao uspjeh u Aziji. Sa svojom ženom Angeline i sinom živi u Kuala Lumpuru.

Tamo je otišao nakon što su ga u rodnom gradu Lifjordu optužili za ubistvo bivše djevojke iz srednje škole. Sada se vraća kući kako bi pomogao spasiti najveću gradsku kompaniju kojoj prijeti bankrot. Ali, uviđa kako prošlost nije zaboravljena.

Ledena i osvježavajuća kriminalistička serija Oslobođen oboriće te s nogu zanimljivom pričom, zapletima i raspletima.

Norveška dramska serija Izlaz nije toliko hladna u smislu lokacije, ali jest u smislu radnje, beskompromisna je i bez dlake na jeziku. Pravo osvježenje u nekom drugom  smislu!

Moderna drama otkriva mračni, skriveni svijet hedonizma i rizika motivisanim dosadom, mučeničkim emocijama i željom za izlazom iz bezizlazne situacije. Inspirsana je istinitim pričama onih superbogatih i smještena je u ekskluzivni svijet bogate elite Osla.

Serija prati živote četvoro narcisoidnih superbogatih prijatelja koji svoj prazni život ispunjavaju hedonizmom i tulumarenjem. Nenormalno puno novca troše na zabavu, drogu i seks. Oni imaju sve, ali zbog toga gube sav dodir sa stvarnošću, a njihove moralne granice praktino  su nepostojeće.

Izlaz (Exit) je jedna od najgledanijih skandinavskih serija na svijetu, a razlog tomu je što otkriva skriveni, nikad viđeni svijet bogatih Norvežana.

Zaroni u hladni i beskompromisni svijet norveških serija Izlaz i Oslobođen na Pickbox NOW!

Slični članci

Gledaj sa Monikom: House of the Dragon – Driftmark

Ultra magazin

10 žena koje su svojom ljepotom obilježile 90-te godine

Ultra magazin

Two Lives – Nova španska serija sa strastvenom pričom

Ultra magazin