Ultra Popularno

Post Malone je veliki pobjednik dodjele Billboard Music Awards 2020

Post Malone bio je veliki pobjednik na dodjeli nagrada Billboard Music Awards 2020, dobitnik je devet nagrada, uključujući umjetnika godine.

Billboard Music Awards 2020

Khalid je bio drugi najveći pobjednik godine, sa pet nagrada, a slijedili su Lil Nas X i Billy Ray Cyrus, koji su osvojili po četiri nagrade snagom svoje saradnje koja je postavila rekord “Old Town Road (Remix)”. Billie Eilish je osvojila tri nagrade.

Debitantski album Billie Eilish osvojio je nagradu kao najbolji album, devet mjeseci nakon što je osvojila Grammy za album godine.

Chris Pizzello/Invision/AP/Shutterstock

Ovogodišnja dodjela nagrada prvobitno je bila zakazana za 29. april, ali je odgođena zbog pandemije COVID-19. Kelly Clarkson vodila je show treću godinu zaredom.

Iako nije bilo publike u Dolby Theatreu u Los Angelesu, Clarkson je ipak donijela dinamičnu energiju na scenu. “Večeras je u fokusu način na koji nas muzika sve dodiruje, jer se muzika s nama povezuje na toliko načina, bez obzira na to ko ste, ponekad nas doslovno pokrene”, rekla je Clarkson.

CHRIS PIZZELLO, INVISION/AP

Brojni umjetnici nastupali su tokom dodjele, John Legend, Alicia Keys Brandy, En Vogue, BTS i Luke Combs.

Bila je to velika noć i za Gartha Brooksa, koji je dobio nagradu Icon, koju mu je uručila njegova dobra prijateljica Cher. Brooks je izvodio mješavinu svojih najvećih hitova među kojima su bili “The Thunder Rolls”, “The River”, “Callin ‘Baton Rouge”, “Standing Out of Fire”, “Dive Bar”, “Friends in Low Places” i “The Dance.”

Demi Lovato izvela je i svoju novu pjesmu “Commander in Chief” o predsjedniku Trumpu.

U jednoj od najemotivnijih nastupa večeri, John Legend izveo je solo “Never Break” na klaviru – s tim da je kantautor nastup posvetio supruzi Chrissy Teigen, a implikacije na njihovu nedavnu ličnu tragediju bile su očigledne. Ne iznenađuje što je nakon toga Kelly Clarkson nazvala Legenda jednim od svojih omiljenih izvođača / zabavljača ikad.

Kevin Winter/BBMA2020/Getty Images for dcp

“Pjesma jednako važna sada kao i tada”, u uvodu je rekla Kelly Clarkson kada je najavljivala nastup En Vogue  koje su izvele pjesmu “Free Your Mind”, hit iz 1992. godine.

 

Slični članci

Konačno objavljena prava najava za četvrtu sezonu serije The Crown

Ultra magazin

Triler ‘Songbird’ zamišlja život četiri godine nakon pandemije sa virusom COVID-23

Ultra magazin

Nakon šest godina Dino Merlin objavio singl i spot “Mi”! (VIDEO)

Ultra magazin