Ultra Popularno

Popularna i omiljena glumica Betty White puni 98 godina

Betty White, jedna od najboljih glumica u istoriji, je kao baka interneta. Svaki put kada se njeno ime pojavi u vijestima, uplašimo se da je napustila ovaj svijet. Međutim, glumica puni 98 godina i nema namjeru da uspori životni tempo.
Foto: .fempositive.com

Trenutno drži Ginisov rekord za najdužu karijeru u filmskoj industriji. Iako se pojavila u impresivih 117 filmova i serija, najpoznatija je po ulozi Rose Nylund u hit seriji “Zlatne djevojke”.

Bettyn rođendan je 17. januara i ove godine puni 98. Svoj 97. rođendan je proslavila igrajući poker sa prijateljima, a kada je slavila 96. rođendan, rekla je da za svoju dugovječnost može da zahvali hot-dogovima i votki.

Foto: .fempositive.com

U avgustu 2018. godine televizijska kuća PBS, objavila je dokumentarac o njenom životu koji se bavi njenim životom i uspješnom karijerom. Takođe sadrži ekskluzivne scene sa snimanja nekih od njenih najboljih filmova i serija. Netflix je otkupio prava za ovaj dokumentarni film i počeće sa prikazivanjem 18. januara.

Betty White nema djecu, ali je maćeha djeci njegog pokojnog supruga. Glumica je bila udata za TV ličnost Allena Luddena od 1963. godine do njegove smrti 1981.godine, Ludden je bio njen treći suprug.

Foto: .fempositive.com

Nakon njegove smrti nije se preudala, niti je poznato da je bila u romantičnim vezama, a sama je izjavila u intervjuu 2011. godine, “jednom kad nađeš ono najbolje više ti ne treba ništa”.

2019. godine imala je tri uloge uključujući one u filmovima Toy Story 4 i posudila je glas Sarah Vanderwhoozie u animiranom filmu “Trouble”.

Srećan rođendan Betty!

 

Izvor: fempositive.com

Slični članci

Ana Rucner i Marko Duvnjak donose fantastične obrade popularnih filmskih tema

Ultra magazin

Glumica Betty White trči svako jutro iako će uskoro proslaviti 99. rođendan

Ultra magazin

ASTRO DJ Podcast – Kako je astrologija odredila živote poznatih ličnosti? Zvjezdana životna priča Adele

Ultra magazin