Ultra Zanimljivo

Pomračenje sunca donosi velike promjene

IuteCredit
IuteCredit

Jeste li se osjećali nemirno, napete energije, spremni da “puknete”? Možete slobodno okriviti mjesec. 10. juna, u Blizancima će se dogoditi pomračenje sunca, “vatreni prsten” mladog mjeseca. Pomračenja nas uvijek mogu podsticati na promjene, a ovo je posebno moćno. I ima prikladno ime. Događaj se naziva prsten vatrenog pomračenja, jer mjesečeva udaljenost od sunca znači da neće u potpunosti blokirati sunčeve zrake. Umjesto toga, vidjećemo vatreni oreol na nebu.

Instagram/morysetta

Pomračenja su se uvijek poštovala u istoriji – ali ona nose i negativne konotacije. U astrologiji sunce opisuje našu volju i naše racionalno ja, dok mjesec predstavlja naše emocije i podsvijest. Mjesec koji blokira sunce može se protumačiti kao blokada u našoj vlastitoj sposobnosti racionalnog razmišljanja ili testiranja snage volje.

Ali s pozitivne strane, na pomračenje mladog mjeseca obično se gleda kao na priliku za izlazak iz rutine i pozitivne promjene. Mladi mjesec nam može pomoći na nekoliko načina, prije svega iznenadnim i dramatičnim otvaranjem očiju tamo gdje nam je potrebna promjena. Ovi trenuci sa sijalicom iznag glave možda osvjetljavaju ideje koje će vas povezati s vašom najvišom istinom i pravim putem. To je poput dijela slagalice koji nedostaje i koji može povezati neke tačke koje gledate mjesecima – možda je to slučajan sastanak, neočekivana prilika ili nova informacija. A spoznaje se mogu događati danima ili sedmicama nakon pomračenja.

IuteCredit
IuteCredit

Ipak, važno je razumjeti ograničenja ovog događaja: pomračenje vam neće promijeniti život, jer pozitivna promjena uvijek zahtijeva vaš napor. Ako se tako postavite, zaista je dobar trenutak da svoj život promijenite na bolje.

Dobivamo trostruku dozu energije Blizanaca tokom vatrenog pomračenja: mjesec, sunce i retrogradni Merkur (vladajuća planeta Blizanaca!) svi će biti u znaku Blizanaca, 10. juna. Ovo je vrijeme da nam radoznalost bude vodilja, dok upijamo i preuzimamo nove informacije koje će nam proširiti um i pokazati se plodnim u budućnosti. Budite znatiželjni, budite otvoreni i budite spremni naučiti nešto novo.

Tri planetarna tijela takođe će biti međusobno povezana. Ova bi se trostruka povezanost vrlo dobro mogla protumačiti kao potreba za ponovnim pregledom načina na koji komuniciramo sa sobom i isticanjem koliko je zapravo važan naš unutarnji dijalog. Pojačajte brigu o sebi ove sedmice i osvježite taj unutrašnji dijalog – izgovorite afirmacije u ogledalo, zabilježite svoja osjećanja i samo radite na tome da budete ljubazniji prema sebi. Čak i ako osjećate da već imate dobar odnos sa sobom, rad na sebi ne može naštetiti.

Instagram/morysetta

Ovo pomračenje je nastavak vibracija koje smo iskusili tokom superpunog mjeseca i pomračenja mjeseca u Strijelcu, 26. maja. To pomračenje dovelo je do nekih kulminacija na području našeg horoskopa kojim vlada Strijelac. Sada, ovo pomračenje sunca donosi novi početak u suprotnom znaku, području horoskopa kojim vladaju Blizanci. Ali prije nego što dobijemo priliku za novi početak, nešto ćemo morati promijeniti i preduzeti.

Ove tri planete takođe će kvadrirati Neptun, planetu iluzije u Ribama – nešto na što mnogi astrolozi upozoravaju. Ovo će nas dovesti do donošenja odluka na osnovu naših strahova i paranoja. Intuicija je jaka, ali nije ispravna. Pazite da ne projektujete energiju na druge. Poruka ovdje? Budite svjesni da ne možete vjerovati samo svojoj intuiciji i provjerite činjenice bilo koje veće odluke koju donesete. Stvari će biti zbunjujuće i pomalo mutne, a kako nećemo moći jasno vidjeti stvari, ne savjetuje se da se u to vrijeme ponašate impulsivno.

Treba paziti na još jednu stvar tokom pomračenja sunca, a to je ono što se događa u vašoj vezi. Junona, asteroid obaveze, koji je trenutno retrogradan u Strijelcu, sjediće preko puta ove lunacije. Ova opozicija mogla bi donijeti napetost, kao i duboku potrebu i žudnju za slobodom. To ne mora nužno značiti da ćete se vi ili vaš partner osjećati primorani da okončate stvari – to bi moglo samo značiti da vam je potreban vlastiti prostor, a ako si dopustite da ga imate, za kratko vrijeme ćete se vratiti jači nego ikad.

Predstoji malo prepreka na putu, ali vrijediće. Promjena nije uvijek ugodna, ali je zdrava. Odbacite poznato, ostanite utemeljeni u svojoj istini i napravite mjesta u glavi i srcu za novi način postojanja. Spremni ste.

Slični članci

Šta kada kontejneri padnu sa broda?

Ultra magazin

Kako mačke pokazuju da smo im dragi?

Ultra magazin

Naučnici su stvorili mentol bombon koji istovremeno izbjeljuje zube i obnavlja zubnu caklinu

Ultra magazin