Ultra Inspirativno

Pogledaj nevjerovatnu transformaciju žene koja je izgubila 61 kilogram

Chelsea Dixon, koja ima 32 godine, početkom 2019. godine, odlučila je smršaviti kada je imala 130 kilograma. Ona je majka 4 djece i živi u Australiji, a postigla je nevjerovatnu transformaciju sa konfekcijskog broja 22 na 8 i izgubila je ukupno 61 kilogram. Ona je postala role model i inspiracija svima, koji se bore sa viškom kilograma. Pogledaj njeno putovanje kroz transformaciju…

Foto: Supplied

“Bila sa demotivisana, nisam znala šta da radim, željela sam svojoj djeci biti bolji uzor, bolja majka i partnerka svom suprugu”. U martu 2019. godine je vidjela australijski program mršavljenja, “Healthy mum” aplikaciju za planiranje obroka i vježbanje, tako da se Chelsea odlučila prijaviti.

Foto: Supplied

Nije htjela više “isprobavati” nešto, već je željela promijeniti “zauvijek” svoj život. Chelsea je tražila hranu za koju je znala da će je voljeti i shvatila je da su joj veličine porcija bile problem i to joj je otvorilo oči.

Foto: Supplied

Njena transformqacija je počela zdravim doručkom u vidu smutija od voća i povrća, za međuobrok je jela zdrave mafine sa bananom, cimetom i zobenim pahuljicama, za ručak meso i salatu. Popodnevna užina je sadržavala zdrave krekere sa kikiriki puterom, a za večeru je jela lazanje od povrća i integralni hljeb sa bijelim lukom.

Vježbala je najčešće tabatu, popularne HIIT vježbe, trčala je i šetala. Prvo je počela sa laganim šetnjama od 15-30 minuta, 3 puta sedmično, dok nije stekla kondiciju za treninge, brzo hodanje i trčanje.

Foto: Supplied

Chelsea je nakon 4 trudnoće, dobila veliki broj kilograma, a briga i obaveze oko domaćinstva, porodice i oko 4 djece, ju je mnogo okupirala, da je zaboravila brinuti o sebi i svom zdravlju.

“Samo sam jela kako bih preživjela, nisam obraćala pažnju na to šta jedem i koliko jedem, jela sam u prolazu i brzini, sve što mi je u tom momentu bilo nadohvat ruke. Jela sam mnogo brze hrane, jer mi je to bilo najlakše i najbrže pripremiti, pizze, fast food, nešto što će me brzo zasititi, jer nisam imala vremena da pripremam zdravu hranu”, poručuje Chelsea.

Foto: Supplied

“Najviše vremena sam bila letargična, nisam imala snage, energije i volje, nisam se kretala”, kaže ona.

Ona nije mogla pronaći ni garderobu u svojim omiljenim radnjama u svojoj veličini, nego je kupovala putem interneta.

“Odlučila sam da potpuno promijenim svoj život i to je najbolja odluka koja sam donijela u životu”, kaže Chelsea.

Foto: Supplied

Njen savjet svima, koji se trude da izgube višak kilograma je da počnu malim koracima, jer svaka mala promjena donosi velike rezultate.

“Počnite sa malim promjenama u životu. Na primjer, počnite piti više vode, smanjite prženu hranu u fritezi, smanjite fast food, povećajte unos voća, povrća i jogurta. Šetnja mi je zaista pomogla i ništa me nije koštala finansijski”, navodi Chelsea, koja je danas uzor mnogima, koji se bore sa viškom kilograma.

 

Izvor: dailymail.co.uk

Slični članci

Ovo je tajna izbjegavanja svađe sa toksičnom i negativnom osobom

Ultra magazin

Intervju – Ana Petrović: “Dijeta ne podrazumijeva izgladnjivanje, već promjenu prehrambenih navika”

Ultra magazin

Volimo životinje: Prairie je ravnopravan član porodice i pas o kakvom je Neira oduvijek maštala

Ultra magazin