Ultra Kreativno

Pogledaj moćne ilustracije ovog talentovanog umjetnika

Jan Siemen je njemački umjetnik, koji živi u Kelnu. U studiju grafičkog dizajna, radi od 2013. godine. „Stvaram ilustracije i sve vrste vizualnih komunikacija za klijente, a ponekad i samo za zabavu“, poručuje umjetnik. On je oduvijek bio zainteresovan za umjetnost. Mi smo oduševljeni njegovim moćnim ilustracijama!
Foto: Jan Siemen

„Oduvijek me je fascinirala mogućnost izražavanja svih vrsta osjećanja u jednoj ili više slika, bilo ilustracijama ili fotografijama. Postoji toliko dobrih umjetnika, koji su u stanju da na lijep i privlačan način „umotaju“ neku emociju, ovo je vještina, koja me impresionira i inspiriše”.

Foto: Jan Siemen

“Sviđa mi se izazov pronalaženja novih ideja i koncepata, koji zabavljaju druge ljude ili samo mene. Odlična je zabava, bez obzira jeste li kreativni i stvarate ili samo posmatrate umjetnost ili ilustracije“.

Foto: Jan Siemen

U 2017. godini Janu je trebalo da stvori nešto više lično, za razliku od onoga što radi svakodnevno za posao. „Nemojte me krivo shvatiti, zaista mi se sviđa moj posao, ali trebala mi je mala promjena i odmak od čistog grafičkog dizajna, dizajna logotipa i poslova za klijente“.

Foto: Jan Siemen

Tako je Jan počeo objavljivati svoje ilustracije na svom Instagram nalogu, a publika je oduševljena. „Nadam se da se moja umjetnost uglavnom sama objašnjava”.

Foto: Jan Siemen

“Nastojim da u svoje ilustracije uvrstim vlastiti pogled na stvari, svoj humor i svoje razumijevanje svijeta, nadam se da to pokreće neku emociju kod publike”.

Foto: Jan Siemen

“Svaka ilustracija je mala priča za sebe ili motiv za razmišljanje. Nemam samo jednu poruku ili jednu temu da podijelim sa javnošću, teme su razne, sve što me zanima je tu”.

Foto: Jan Siemen

“Ilustrujem, jer uživam u tome. Tako da sam veoma sretan i zahvalan svima, koji vole moje ilustracije, vjerujem da je i to moja najveća motivacija“, poručuje umjetnik Jan.

Foto: Jan Siemen
Foto: Jan Siemen
Foto: Jan Siemen

 

Izvor: fubiz.net

Slični članci

8 savjeta kako dekorisati malu prostoriju i učiniti je većom

Ultra magazin

Ove umjetničke slike pokazuju sve što želiš ovog ljeta!

Ultra magazin

Evo zašto trebaš kreirati “mapu inspiracije” prije sljedećeg kreativnog projekta

Ultra magazin