Ultra Zanimljivo

Počinje sezona Vage, evo šta to znači za svaki znak zodijaka

Rado bismo samo uživali u harmoniji, skladu, pravednosti, ljepoti, harizmi i modi, ali sezona Vage baca svjetlo na retrogradne planete Mars i Merkur. Jesen nam počinje ozbiljnijim tonom. Od 22.09 – 22.10. 2020. godine, ćemo biti u periodu zadovoljstva, harmonije, ljepote i ugađanja sebi, ali ipak sa nešto više izazova i napetosti. Ova sezona Vage, ima mnogo ozbiljniji ton za borbu, izazove, rasprave, stres sa nekoliko oštrih astro aspekata. To je sve zahvaljujući trenutnom tranzitu retrogradnog Marsa i nadolazećeg retrogradnog Merkura koji nas očekuje u oktobru. Imati istovremeno i Merkur i Mars retrogradno, znači da imamo više dešavanja nego obično, veću količinu problema i izazova za prevazilaženje, analiziranje i rješavanje.

Foto: Ultra magazin

Kada je Mars – planeta akcije, želje, dinamike i agresije – retrogradan, traži od nas da pregledamo načine na koje koristimo svoju energiju. Sada je važno da preispitamo naše dnevne navike, rituale i rutine. Sada je neophodno uraditi sopstvenu strategiju za lični rast i razvoj, raditi na sebi.

Kad je Merkur, planeta komunikacije, saobraćaja, tehnike, retrogradna, voli nas mamiti da mislimo da smo sve naučili i razumjeli, a nismo. Tokom retrogradnog Merkura, detalji se iskrivljuju, poruke nestaju ili postaju nejasne, ne razumijemo jedni druge, stvari se gube, uređaji se kvare, raste napetost u saobraćaju i komunikacijama. Naoružajte se strpljenjem, provjerite poruke i mailove, prije nego što nešto pošaljete, razmotrite sve detaljno argumente, prije nego što ulazite u raspravu, čuvajte svoje lične stvari i ne kupujte tehniku i uređaje. Retrogradni Merkur, donosi nepredviđene situacije i događaje za koje možda nismo spremni.

Foto: Ultra magazin

Čak i prije nego što Merkur retrogradno krene, otprilike od 5. do 20. oktobra, Merkur će biti u napetoj vezi (opoziciji) prema Uranu, planeti razdora, rasprava, svađa, promjena i inovacija. Ova kombinacija naglašava nešto novo, neobično i inventivno, ali tako isto i haotično i ometajuće, što možda ne sluti na dobro. 13. oktobra, usred ovog haosa, Merkur će se zaustaviti retrogradno. Budući da Merkur mijenja kurs u već nepredvidljivom trenutku za podatke, poruke i detalje, povratak na redovno planirano programiranje nije na dnevnom redu. I ne samo to, Merkur će se usmjeriti i ponovo pokrenuti tek 3. novembra. Do tog trenutka Merkur je u situaciji, koja dodatno usporava prikupljanje informacija, jer sjedi u kvadratu do Saturna, planete prepreka, lekcija, učenja i zastoja. Možemo pretpostaviti da će bilo koje informacije, ipak stići nešto kasnije.

Dakle ovo je jedan turbulentan period, dakle polako smireno i odmjereno u ovom periodu. Kako će se sezona Vage odraziti na vaš znak ili podznak, saznajte u nastvaku…

Foto: Ultra magazin

Ovan

Glavni trenuci u karijeri, pomažu vam da konačno shvatite svoj uticaj, vrijednost, moć i svrhu. Kraj septembra jasno pokazuje napor, ali i uspjeh za svaki uložen napor, da shvatite koliko je nešto vrijedno vašeg truda, rada i vremena. Kako se bliži oktobar i sa sobom donosi retrogradni Merkur, koji želi da pregledate svoje ugovore o saradnji, partnerstvima, da podmirite račune koje možete i otvorite sebi put za neke nove neočekivane uvide, koji podstiču na brzo zacjeljivanje, rast i razvoj vaše karijere i života. Uđite u naredni period bez dugova, bez zaostalih repova i nedorečenih situacija i saradnji.

Bik

Kraj septembra pomaže vam da razjasnite sebi, koliko ste truda uložili u postizanje svojih dugoročnih ciljeva i sa koliko se sopstvenih unutrašnjih kritičara, morate na tom putu boriti. Rad koji ste napravili na sebi, možda neće biti vidljiv izvana kao i vama iznutra, ali u tome je poenta. Vaša je tajna snaga, vaš unutrašnji glas podrške prema sebi. Do sredine oktobra, pokušajte da vas ne zanese i ne sprečava u vašem radu na sebi nečiji tuđi kaos, jer vam to neće pomoći. Slušanje drugih zahtijeva, savjeta, prigovora, komentara sprečava vas da čujete svoj sopstveni glas. Vas će retrogradni Merkur možda nešto naučiti, zato pazite na signale i znakove, poruke i glasove.

Blizanci

Kraj septembra vidite kako s velikom pažnjom, ulažete u svoju kreativnost i poslovne saradnje. Neki poslovni ili prijateljski odnosi će biti napeti, zato budite fleksibilni. Retrogradni Merkur jasno pokazuje da se morate manje brinuti i više se fokusirati na stvari, koje možete obaviti i učiniti sve sa onim što možete i imate.  Ne nervirajte se oko sitnica i gluposti.

Foto: Ultra magazin

Rak

Uz pregled vaših najvažnijih profesionalnih projekata koji su u toku, budite sigurni da ćete posljednje dane septembra provesti zadovoljavajući svoje potrebe. Vi niste mašina, a ako se prema svom tijelu ponašate kao prema mašini, pobuniće se. Oktobarski retrogradni Merkur, želi vam pomoći da usavršite stvari, koje vam donose neočekivane rezultate i užitke. Nećete moći predvidjeti događaje i situacije, a stres uvijek možete prekinuti pauzom, iscrpljenost odmorom i dubokom meditacijom. Što više ulažete u ono u čemu je lako uživati, to će se vaša kreativna energija više napuniti.

Lav

Kraj septembra pomaže vam u donošenju važne odluke o dugoročnom planu ili pojašnjava aspekte argumenta, koji su vam dugo u glavi. Sigurno će se malo zahuktati situacije i događaji, koje sebi pokušavate razjasniti, pa budite više fokusirani na poštovanje istine i pravde, nego na pobjedu. Kako se oktobar bude razvijao, možda ćete osjećati neobjašnjivu želju za redizajniranjem, preuređenjem ili renoviranjem životnog prostora ili pregovaranjem o porodičnim obavezama i aktivnostima. Želite malo više slobode nego inače, zatrpani ste ulogama i obavezama prema drugima. Zapamtite da si uvijek možete sami dati tajm-aut, da se malo odmorite i regenerišete.

Djevica

Problemi koji se pojave u vašoj saradnji sa drugima, trebaju vaše vrijeme i pažnju krajem septembra. Ako vam financijska pitanja predstavljaju izazov, ovo će biti vaša prilika da savladate te prepreke i strahove. Jasno objasnite sebi šta se ne može, a šta se može pregovarati. Kako se oktobar razvija, retrogradni Merkur fokusira se na promjene, koje se dešavaju u vašem svakodnevnom životu. Rasporedi, rutine, navike i rituali su dobar početak. Što više prilagodite život sebi, to vam više sve funkcioniše.

Foto: Ultra magazin

Vaga

Kraj septembra pomaže vam, da se jasnije upoznate sa svojim granicama u odnosu na druge ljude. Potrebe onih ljudi do kojih vam je stalo, ne mogu postati važnije od vaših prioriteta i potreba. Iako napetosti u vezi i odnosima sa drugim ljudima, mogu izazvati grč u stomaku, suočavanje s njima daje vam ipak snagu. Kako se oktobar razvija, a Merkur postaje retrogradan, vi istražujete detalje vašeg materijalnog života i finansijske bilanse. Uz neočekivane promjene na finansijskom planu, ne trošite više novca nego što je to stvarno potrebno.

Škorpija

Iako ste bili zauzeti analiziranjem vaše karijere i poslovnog života, kraj septembra donosi mogućnost da jasno vidite u kojem pravcu, trebate ići dalje. Raspored vam je bio poprilično gust, pa iskoritite priliku da se malo odmorite i uživate. Kako se oktobar razvija, Merkur će biti retrogradan i poziva vas da prepoznate nove poruke i izađete iz statusa quo, te otkrijete nove uvide o sebi. Budite iskreni prema sebi i drugima.

Strijelac

Kraj septembra traži od vas da razumijete veze i odnose koje gradite ili ste izgradili sa drugima. U nekim slučajevima morate odgoditi iznošenje svog stava, jer ste dugo gradili nečije povjerenje, a vaši stavovi to sada mogu narušiti i izazvati konflikte. Kako se oktobar bude odvijao, od vas traži da imate otvoren um kada se suočavate sa svojim unutrašnjim kritičarima. Vrijeme je za nove taktike, kada se preispituju stara ponašanja i načini samosabotiranja. Pokušajte se iznenaditi i oraspoložiti humorom, zdravim navikama i šetnjama.

Foto: Ultra magazin

Jarac

Vaš fokus je dom, okruženje, porodica. Krajem septembra postajete jasniji sebi u pogledu stvari koje želite, te ste odlučni u svom ličnu rastu i razvoju. Takođe vam predstoje neki od najznačajnijih razgovora u karijeri, poslu. Ne uzimajte nikakve informacije zdravo za gotovo, čak i ako su dostavljene u lošem tonu. Zabilježite ono što se zaista govori i šta je istina i radite s tim dalje. Kako se oktobar razvija, retrogradni Merkur vas navodi da pregledate svoje društvene uloge, kojima je potrebna promjena i sa sobom donosi i neke neočekivane situacije i događaje.

Vodolija

Do kraja septembra, prepreke na vašem životnom putu postaju jasnije. Više od svega je potrebno da razumijete svoje prepreke, izazove i probleme, jer ćete ih lakše moći zaobići i riješiti. Bićete testirani ili isprovocirani nečijim riječima i ponašanjem, ali važno je da ostanete hladni, jer ćete inače ulaziti u bespotrebne rasprave, svađe i izgubićete bitku. U oktobru će Merkur biti retrogradan, tako da očekujte neke promjene, najvjerovatnije na poslu. Imajte strpljenja i izbjegavajte haos, rasprave, tračeve i konflikte.

Ribe

Sezona Vage, želi vam pomoći da analizirate sve detalje u svom životu. Da li se osjećate ravnopravno u odnosu na druge, šta je dobro, a šta nije u odnosima sa drugima? Kako se oktobar razvija, fokus se prebacuje na vaše dugoročne planove i sve nepredviđene promjene, koje će uticati na vaše planove. U ovom trenutku godine, najbolje je ne biti previše čvrsto vezan za vrijeme i rokove, već biti više fokusiran na pravu vrijednost i kvalitet onoga šta radite, kako radite, čime se bavite i kako živite.

Slični članci

10 biljaka koje pročišćavaju dom i zbog kojih lakše dišemo!

Ultra magazin

Dr. Anthony Fauci otkriva kada bi se život mogao vratiti u normalu

Ultra magazin

Šta nam donosi pun mjesec u Biku?

Ultra magazin