Ultra Popularno

Počinje sezona Kraljevske opere i baleta u CineStar kinima u BiH

CineStar Cinemas publici širom naše zemlje u kina donosi balet i operu svjetske klase! S kultne, glavne pozornice u Covent Gardenu na velika platna Cinestara u Banju Luku, Mostar, Sarajevo i Tuzlu stiže sezona spektakla koja uključuje nove produkcije i bezvremenske klasike britanskog kraljevskog baleta i kraljevske opere.

Tako su se četiri bosanskohercegovačka grada našla na ekskluzivnom popisu gradova u kojima će se publika u kino dvoranama moći uključiti u direktan prenos predstava čuvene opere i baleta londonske kuće Royal Opera House. Uz vrhunsku tehnologiju i savršeno ozvučenje, imaćete osjećaj kao da ste tamo na pozornici, zajedno s izvođačima.

opera i balet cinestar

Sezonu baletnog spektakla u Cinestaru u četvrtak, 9. decembra 2021., otvara magična produkcija “Orašar” Petera Wrighta. Kreirana za Kraljevski balet 1984. godine, priča o djevojčici Klari koja se na Badnjak upušta u čarobnu avanturu, sve do danas nije prestala oduševljavati publiku, a scenografija, kostimi i koreografija koja oduzima dah, uz muziku Čajkovskog, sigurno su jedan od najdivnijih načina da otkrijete čaroliju baleta, pogotovo kad je riječ o prazničnoj atmosferi.

sezona opere i baleta

 

Baletna sezona takođe uključuje i remek-djelo Kennetha MacMillana “Romeo i Julija”, klasičnu adaptaciju Shakespeareove drame, koja će biti prikazana u CineStar kinima povodom Valentinova u ponedjeljak, 14. februara 2022, a sezona spektakla u CineStaru završava u proljeće 2022. remek-djelom klasičnog baletnog repertoara “Labuđe jezero”. Ova proslavljena produkcija Kraljevskog baleta biće prikazana u četvrtak, 19. maja 2022.

Kraljevska opera stiže u CineStar kina s miljenicom publike, Puccinijevom “Toscom” koju možete pogledati 15. decembra 2021. u kinima u Banjoj Luci, Mostaru, Sarajevu i Tuzli.

sezona opere i baleta

Spektakli se nastavljaju i u novoj godini, i to jubilarnom izvedbom Verdijevog “Rigoletta”, 10. marta 2022., kojom se slavi 171 godina od njenog premijernog izvođenja davne 1851. godine. Repertoar Kraljevske opere u CineStar kinima zaključiće proslavljena “La traviata” Richarda Eyera koja će biti prikazana 13. aprila 2022.

Doživite najbolji osjećaj, spojite kino, ples i klasičnu muziku i doživite spektakle u CineStaru koje ove sezone podržava i Intesa Sanpaolo banka.

Slični članci

Adele u suzama odgodila nastupe u zadnji čas!

Ultra magazin

Noćni pozivi – ekskluzivna premijera policijske serije na Pickbox-u

Ultra magazin

Gledaj sa Monikom: Najbolje serije 2021.

Ultra magazin