Ultra Zanimljivo

Početak sezone Djevice biće turbulentan period za vaš ljubavni život

Kao što možda znate, Sunce će u petak, 23. avgusta, ući u znak Djevice. Ali imamo i drugog važnog kosmičkog gosta koji se uputio na teritoriju Djevice samo par dana prije, a to je lijepa Venera, planeta ljubavi, romantike, novca, luksuza i zadovoljstva – ili šećer, začin i sve lijepo. Venera se preselila iz Lava u Djevicu 21. avgusta, što je označilo veliki pomak u našim ljubavnim životima. Budite spremni: početak sezone Djevice će biti turbulentan period za vaš ljubavni život, a sve to zbog Venere.

Instagram/ @dear.nostalgia

Svaka planeta u astrologiji ima svoju energiju, i naravno, ta se energija različito izražava u različitim znakovima. Venera je prilično sretna i ugodna u određenim znakovima – poput Bika i Vage, dva znaka kojima vlada, kao i Ribe, znak u kojem je poznato da je “uzvišena”, ili inače zaista sretna, slobodna i sposobna da zasja svoj najpozitivniji uticaj.

Suprotno tome, postoji nekoliko mjesta u zodijaku u kojima je svaka planeta najmanje srećna i najviše skučena, a za Veneru je Djevica jedno od njih. Kad se Venera nalazi u Djevici, zna se da će biti u padu. “Pad planete, znak je zodijaka u kojem se smatra da je posebno loše postavljen”, određuje Astrološki rječnik. “Kada je planeta u padu, smatra se da je oslabljena.” Drugim riječima, Venera nije svoje uobičajeno “ja” kad je na teritoriji Djevice – ovdje ima problema s izražavanjem svoje najbolje i najsvjetlije energije i bori se da dotakne bazu sa svojim najpoželjnijim osobinama.

Šta to znači za sve dijelove našeg života kojima vlada Venera? Pa, razgovarajmo o energiji Djevica, budući da će tamo planeta ljubavi boraviti naredne četiri sedmice. Djevice su perfekcionisti do srži: Imaju besprijekorno oko za detalje, stvarno su dobri u organizovanju i mogu primijetiti grešku u kucanju ili nakrivljen zid sa šest stotina metara daleko. Ništa ne prolazi pored njih, zaista.

Getty/Katie Buckleitner

To znači da možemo primijetiti da postajemo pomalo izbirljivi i previše kritični u svojim ljubavnim životima. Male prepirke s partnerima koje su nekada bile slatke i glupe mogu iznenada izgledati neugodno i nezrelo. Naši iskreni pokušaji da pomognemo ljudima koje volimo mogu se činiti kao uvredljivi, osuđivački i kritični umjesto ljubaznih. Takođe ćemo odjednom osjetiti poriv za savršenim, jasnim smislom za sva ta teško racionalna pitanja srca – što je gotovo nemoguć zadatak koji će nam vjerovatno donijeti samo frustraciju.

“Ovo je vrijeme kada možete biti izbirljivi i neraspoloženi, ako ljubav i finansije nisu savršeno uređeni”, napisao je astrolog Pam Ciampi o Veneri u Djevici u Llewellynovom dnevnom planetarnom vodiču za 2019. godinu. Ljubav je neuredna i iracionalna i ne može se organizovati prema boji ili abecednom redu ili bilo čemu drugom. Venera u Djevici očajnički ima potrebu da riješi nešto što je praktično nemoguće, a to je nešto na što ćemo morati obratiti pažnju – u protivnom rizikujemo da povrijedimo ljude koje volimo, iako stvarno, samo pokušavamo pomoći.

Ali Djevice imaju i zlatna srca. One su zaista nježni humanitarci koji mogu biti izbirljivi, ali samo iz istinske želje da pomognu u poboljšanju ljudi, situacija i svijeta oko njih. “Venera u Djevici je perfekcionistkinja u ljubavi – ali zna i kako se zabaviti”, objašnjava astrologinja Lisa Stardust.

“Svi mi možemo preuzeti ulogu visokih standarda kada su u pitanju ljubav i novac – odlučujući o ovim pitanjima jednostavno i bez rizika.” Energija Venere u Djevici tjera nas da odigramo na sigurno. Mogli biste primjetiti da ste više rezervisani oko svoje simpatije, umjesto da flertujete ili čekate da vaš partner napravi prvi korak i stvari podigne na novi nivo, umjesto da sami preuzimate inicijativu. Ova vibracija čini da se osjećamo potpuno sigurnim da preduzimamo korake na stabilnom terenu prije nego što nastavimo.

Zbog te trenutne želje za emocionalnom sigurnošću pod uticajem Djevice i Venere u našim ljubavnim životima, možda ćemo se odgovoriti od svega što nas čini da se osjećamo previše ranjivo i potpuno ostanemo unutar svojih zona udobnosti tokom ovog tranzita. „Možda preferiramo nekomplikovane veze i volimo se čisto zabavljati“, objašnjava Stardust. Pa dok za neke od nas emocionalna sigurnost predstavlja udaljavanje od partnera i zahlađenje odnosa – za druge će to izgledati više kao ljetna avantura umjesto izlaganja srca za nešto dublje i dugotrajnije. Venera u Djevici definitivno ima određenih problema sa kontrolom, kao i straha od vezivanja i ranjivosti, ali u kratkom roku to vas neće nužno spriječiti da ostvarite laku i zavodljivu ljubav.

Međutim, pošteno upozorenje: Nemojte se opterećivati pokušavajući pomno pročitati svaki detalj vašeg ljubavnog života, jer znamo da to nikome nije od pomoći. “Venera u Djevici pretjerano analizira”, upozorava Stardust, “tako da ne analizirajte svaku poruku kasno u noć i nastavite oprezno.”

Venera u Djevici može biti super kritična u ljubavi, da, ali to je samo zato što je tako dirljivo strastvena i želi pomoći. Ako se ovom nagonu prepustimo s dodatkom pažnje i slatkoće, možemo osigurati da naši najmiliji ne shvate pomoć kao osudu i prijetnju. Tokom naredne četiri nedjelje, opustite se kada primjetite da se bojite biti povrijeđeni i budite nježni prema partneru – jer ne možemo (i ne treba) promijeniti bilo koga s kim biramo biti. Sretno!

 

Izvor: bustle.com

Slični članci

Mladi mjesec u Ribama donosi ljubav, kreativnost i sanjarenje

Ultra magazin

Upoznaj Ziru, preslatkog psića koji obožava ići u kupovinu

Ultra magazin

Top 5 prirodnih ulja protiv starenja kože

Ultra magazin