• Home
  • Ultra Moderno
  • “Plus-size” modeli u Versace kreacijama po prvi put na Milanskoj sedmici mode
Ultra Moderno

“Plus-size” modeli u Versace kreacijama po prvi put na Milanskoj sedmici mode

Milanskoj sedmici mode se već godinama zamjera ista stvar – nedostatak raznolikosti. Po ovom pitanju već debelo zaostaje za Njujorkom, Londonom i Parizom. Ali, Versace je ovaj put napravio prekretnicu, nakon što su plus-size modeli prošetali pistom.

Foto: wmagazine

Modeli Alva Claire, Precious Lee i Jill Kortleve debitovale su obučene u najljepše kreacije Donatelle Versace. Odjeća koju su nosile bila je interpretacija onoga što bi sirena nosila za odlazak na ples.

https://www.instagram.com/p/CFmUCyVJnrZ/

U teoriji, uključivanje Kortleve, Claire i Lee nije smjelo biti iznenađenje. „Plus-size modeli i žene ne bi trebale o sebi razmišljati kroz veličine koje nose“, rekla je Donatella Versace za Time još 2008. „Trebale bi o sebi razmišljati kao o ženama s velikim životnim ciljevima. Veličina zapravo ne znači ništa. Možete nositi svoju veličinu s ponosom i oblačiti se na način koji želite. ” Ali tek ovog petka, 23 godine nakon početka njenog mandata, pista je odražavala te stavove. 2011. je navodno otkazala Versace za snimanje H&M-a, jer su modeli izgledali kao “prave žene”.

“Nevjerovatno je raditi za brendove za koje sam oduvijek sanjala da ću raditi”, napisala je Kortleve na svom Instagramu. “Nadam se da ćemo otvoriti vrata za novu generaciju sa istim snovima, ali koja sebe nikada nije vidjela u časopisima ili reklamama.”

Slični članci

Hailey Bieber preporučuje 7 odjevnih kombinacija

Ultra magazin

Ultra webshop predstavlja “10 veličanstvenih”, “Betty” i “Ramonu”

Ultra magazin

“Ledeni” makeup za oči koji slavi zimu i odlično izgleda

Ultra magazin