Ultra Kreativno

Pitaš se kako izgleda ljubav na fotografijama?

Aplikacija za mobilne telefone Agora, objavila je konkurs za fotografe sa svih kontinenata, svih religija i kultura da kroz objektiv fotoaparata pokažu šta za njih znači ljubav. Na konkurs je pristiglo skoro 12.000 fotograija na kojima su predstavljeni predivni prizori porodice, parova i kućnih ljubimaca iz cijelog svijeta. Pogledaj neke od najljepših fotografija koje su ušle u finale konkursa.
Foto: photolivestudio

Ova fotografija je nastala u Francuskoj u Nici – zaljubljeni par uživa u pogledu i u ljubavi.

Foto: @barcerumbaku

Ljubav u Indoneziji.

Foto: @andylam

Fotografija iz Vijetnama, a fotograf je objasnio da je šetao i tražio da uhvati poseban trenutak kada je naišao na ovaj par. Emocija koju je želio da prenese je ljepota mlade, tinejdžerske ljubavi: kada se zaljubiš prvi put i kada osjetiš kako ti srce ubrzano lupa.

Foto: @huydangpham

Majka i beba dijele poseban trenutak nakon kupanja.

Foto: @georock888

“Posjetio sam ovaj bazar u Indoneziji koji je poznat po tkaninama i ugledao sam ovu ženu kako tka. Kada je došao njen unuk zagrlio ju je sa leđa, a ona ga je pozdravila sa velikim toplim osmijehom. Za mene tako izgleda ljubav”.

Foto: @Mondscheinfotografie

“Za mene je ovo prava slika ljubavi. Moja dva psa koji su najbolji prijatelji”.

Foto: @pranab_basak

Tokom sezone ljetnih oluja u ruralnim područijima u Indiji, ptičija gnjezda veoma često budu uništena. Ova fotografija prikazuje trenutak kada je dječak spasio pticu i brine o njoj sa puno ljubavi i pažnje.

Foto: @myatzawhein

“Kada sam posjetio osnovnu školu u Mijanmaru, vidio sam ove dvije djevojčice kako se smiju. Prijateljska ljubav je veoma važna u ovom periodu odrastanja.”

Foto: @jordisark

Posebna ljubav oca i kćerke.

Foto: @a.rosenthal

“Ovo je za mene bila veoma emotivna scena. Majka koja brine o svojoj bebi koja je živahna isto kao i ljudska bića, pokušavajući da se oslobodi iz majčinog zagrljaja i da sama istražuje svijet. Za mene ljubav ove majke je isto duboka kao i moja ljubav prema mom djetetu. Za mene, ne postoji čistija ljubav od ljubavi roditelja prema djetetu.”

Foto: @caokynhan

“Ovo sam snimio kada sam vidio mog oca kako tušira moju bolesnu majku. Veoma emotivan momenat. Moja majka je imala moždani udar i ne može da se brine o sebi tako da moj otac brine o njoj svaki dan, to je za mene ljubav.”

Foto: @adeelchisht

Sestrinska ljubav.

Foto: @jayeshvijuda

Majka i sin – ljubav koja grije srca.

 

Izvor: boredpanda.com

Slični članci

Svjetska zdravstvena organizacija se udružila sa gaming industrijom za podršku socijalnoj distanci

Ultra magazin

Kako napraviti zaštitnu masku za lice

Ultra magazin

Salsa Puerto donosi online besplatne časove kubanske salse

Ultra magazin