Ultra Moderno

Pirsing će biti najtraženiji modni detalj u 2020.

Trend koji je obilježio prvi mjesec 2020. godine, a sigurno je da će biti aktuelan i ostalih 11 mjeseci, jeste pirsing. Dovoljno je prelistati Instagram ilI Facebook da bi se došlo do ovog zaključka. Prošlo je vrijeme kada je probušeno uho bilo vrhunac eksperimentisanja. 2020. godinu će oblilježiti svi unikatni i jedinstveni pirsinzi. Želiš li isprobati najmoderniji dodatak ove godine, u nastavku ti donosimo izbore sa kojima nećeš pogriješititi.
pirsing
Foto: cosmopolitan

Svoje uho možeš zamisliti kao prazno platno na kojem možeš crtati sve što poželiš. Samo, ne zaboravi da ne stoji sve svima. Ako tvoj najbolji prijatelj ima nekoliko pirsinga koji idu uz njegov karakter, to ne znači da će i kod tebe izgledati cool. Mnogo zavisi i od oblika uha. Kao i od praga boli. Najbolje je da svoje ideje podijeliš sa pirsing majstorom, koji ti može dati korisne savjete šta je najbolje za tebe i oblik tvog uha.

Uho prekriveno pirsinzima se ne može postići preko noći – najveći broj rupica koje odjednom možeš probušiti su dvije do tri, kako bi se uho pravilno oporavilo, objašnjavaju stručnjaci za pirsing. Takođe, na zahvat moraš doći potpuno trijezan/na, s obzirom na to da alkohol u krvi može prouzrokovati više krvarenja i modrica.

pirsing 2020
Foto: thechalkboardmag

Savjet stručnjaka: ako spavaš na boku, najbolje je probušiti jedno uho, i sačekati da se potpuno oporavi prije bušenja drugog uha, kako bi se izbjegla dodatna iritacija. Bitno je strpljenje, čekanje će ti se dugoročno isplatiti.

Danas postoje sprecijalizovana mjesta i stručnjaci koji su obučeni za ovaj posao, zato se pobrini da odeš na pravo i provjereno mjesto. Većina majstora za pirsing svoje radove objavljuju na društvenim mrežama, tako da lako možeš provjeriti čiji način rada ti se sviđa.

Ako se ne možeš odlučiti na kojem mjestu probušiti pirsing, nepisano pravilo je da onaj u nosu stoji gotovo svima. Ljudi se sada odlučuju i na kombinaciju više pirsinga na površini nosa, tako da ako se odlučiš na pirsing na ovom dijelu lica, nečeš pogriješiti. Septum pirsing je izbor mnogih poznatih ličnosti, a praktičan je jer se može veoma lako sakriti.

pirsing 2020
Foto: Cosmopolitan

A znaš li koja je najbolja stvar kod pirsinga?

Ako ti se nakon nekoliko mjeseci ili godina promijeni stil i estetika, uvijek ga je lako izvaditi, a rupe najčešće zarastu bez ikakvog problema.

 

Izvor: cosmopolitan.com

Slični članci

Feminizam u centru pažnje na Dior reviji u Parizu

Ultra magazin

5 koraka za savršen visoki rep

Ultra magazin

Hit modeli obuće: Evo šta su trendovi za ovu godinu

Ultra magazin