Ultra Zanimljivo

Pet razloga da nabaviš srećni bambus

IuteCredit
IuteCredit

Srećni bambus ili „lucky bamboo“ je dekorativna biljka koja se vijekovima koristi u feng shui tradiciji. Ova biljka u stvari i nije bambus, samo izgledom podsjeća na njega, pa odatle i naziv, a pripada porodici dracena. Biljka je koja donosi mir, sreću, ljubav i uspijeh u životu. Donosimo ti 5 razloga zašto da je nabaviš.

The Spruce / Letícia Almeida
1. Donosi sreću

Po starom kineskom vjerovanju srećni bambus svom vlasniku donosi prosperitet svake vrste. Koristi se hiljadama godina da privuče pozitivnost, dobrobit i balans.

2. Može se gajiti i u vodi

Ovu biljku ne moraš držati u zemlji, lako se gaji i u vodi. Zbog toga se može koristiti i kao dekoracija za akvarijum. Pritom, dodaje kiseonik za ribice.

3. Lako se održava
IuteCredit
IuteCredit

Ovo je idealna biljka kao poklon za ljude koji su početnici, kad je briga o biljkama u pitanju. Dovoljno joj je promjeniti vodu jednom sedmično, a može se držati i na mjestima gdje nema prirodne svjetlosti.

lucky bamboo
Foto: pixabay.com
4. Odlična je dekoracija

U pitanju je vrlo dekorativna biljka, a broj stabljika ima svoje značenje, pa tako dvije stabljike predstavljaju ljubav, pet stabljika donose zdravlje duha i tijela. Stabljike se mogu povezati i aranžirati na razne zanimljive načine. Donosi dašak istočnjačke egzotike u tvoj dom.

 5. Različitih je veličina

Srećni bambus se može pronaći u različitim veličinama, pa možeš izabrati onu koja ti najviše odgovara. Manji za radni sto ili veći koji će dominirati prostorijom.

Slični članci

5 idealnih rasa pasa za starije osobe

Ultra magazin

Šta nam donosi Venera u Blizancima?

Ultra magazin

Šta nam donosi Merkur u Blizancima?

Ultra magazin