• Home
  • Ultra Popularno
  • ‘Peaky Blinders’ završavaju nakon 6. sezone, ali stižu i neke dobre vijesti
Ultra Popularno

‘Peaky Blinders’ završavaju nakon 6. sezone, ali stižu i neke dobre vijesti

Serija Peaky Blinders završava nakon svoje šeste i posljednje sezone. Gangsterska saga koja je osvojila nagradu BAFTA, trebala bi se zaključiti nakon predstojeće šeste sezone koja je započela snimanje, saopštili su producenti.

BBC

Vijest da će 6. sezona biti zadnja za klan iz Birminghama vjerovatno će šokirati globalnu bazu obožavalaca, posebno nakon što je 5. sezona ostvarila rekordne brojeve za BBC One. Ipak, nakon dugog produkcijskog kašnjenja zbog Covida, utjeha je što se tim vratio.

Seriju je kreirao Steven Knight, a u glavnoj ulozi je Cillian Murphy, voljena drama prvi put je emitovana na BBC Two prije osam godina prije nego što je prešla na BBC One 2019. s publikom većom od 7 miliona. Izvan Velike Britanije emituje se na Netflixu.

Netflix

Kreator i pisac Steven Knight objavio je ipak neke dobre vijesti za obožavaoce kojima će serija nedostajati. Serija će se “nastaviti u drugom obliku”, ali nije jasno koji će to oblik biti. Steven je rekao za Variety, da se ‘Peaky’ vraća uz prasak.

Nakon prinudnog kašnjenja u proizvodnji zbog pandemije Covid-19, nalazimo porodicu u velikoj opasnosti i ulog nikada nije bio veći. Vjerujemo da će ovo biti najbolja sezona od svih i sigurni smo da će se svidjeti našim nevjerovatnim obožavaocima. Dok će se TV serija privesti kraju, priča će se nastaviti u drugom obliku.”

Slični članci

12-minutnim treningom glumica Helen Mirren ostaje u formi i u 75. godini

Ultra magazin

Nova hit serija po istoimenoj kultnoj bestseller knjizi “MI DJECA S KOLODVORA ZOO”

Ultra magazin

Film koji je upravo osvojio Zlatni globus u četvrtak stiže i u naša kina!

Ultra magazin