Ultra Kreativno

Pantone boja 2020. godine zrači pouzdanjem

Američka kompanija za boje Pantone izabrala je “univerzalnu omiljenu boju”. Klasična Plava ili Pantone19-4052 je boja za 2020. godinu. 
Foto: Pantone
IuteCredit
IuteCredit

Klasična plava boja kako su je opisali iz Pantonea je “ohrabrujuće prisustvo koje potiče mir, samopouzdanje i povezanost. Boja koja se povezuje sa povratkom još jednog dana,” dodali su.

Dok je ovogodišnja boja “živi koral”, animirajuća i živahna, boja za 2020. godinu donosi ljudskom duhu osjećaj mira i smirenosti, nudeći utočište.

Kobaltno plava nijansa, takođe je povezana sa komunikacijom, introspekcijom i jasnoćom. Ostale prednosti nijanse uključuju pomoć u koncentraciji i pri ponovnom fokusiranju misli, posebno u svjetlu ubrzanog razvoja tehnologije.

Foto: Pantone
IuteCredit
IuteCredit

“Bezgranična plava, izraz ogromnog i beskonačnog večernjeg neba, Pantone 19-4052 Classic Blue nas podstiče da pogledamo dalje od očiglednog kako bismo proširili svoje mišljenje, izaziva nas da dublje razmišljamo, povećamo perspektivu i otvorimo tok komunikacije”, rekla je Leatrice Eiseman, izvršna direktorica Pantone instituta.

Živimo u vremenu koje zahtjeva povjerenje i vjeru, upravo je ta vrsta stalnosti i samopouzdanja izražena u boji Pantone 19-45052, čvrstom i pouzdanom plavom nijansom na koju se uvijek možemo osloniti.

Već 20 godina, Pantoneova boja godine uticala je na razvoj proizvoda i odluke o kupovini u mnogim industrijama, uključujući modu, namještaj i industrijski dizajn, kao i proizvode, pakovanje i grafički dizajn.

Da bi došli do izbora svake godine, Pantoneovi stručnjaci za boju na Pantone Color Institutu kombinuju svijet u potrazi za novim uticajnim bojama. To može da uključuje zabavnu industriju i filmove u produkciji, umjetničke kolekcije putnika i nove umjetnike, modu, sve oblasti dizajna, popularne turističke destinacije, kao i nove stilove života, stilove igre i društveno-ekonomske uslove.

Izvor: dezeen.com

 

Slični članci

Umjetnica ilustruje svoje trudničko putovanje, da nikad ne zaboravi te trenutke

Ultra magazin

Zašto nije lako biti influenser?

Ultra magazin

JYSK je krenuo u najveću globalnu kampanju za zapošljavanje

Ultra magazin